Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bötterumsmässan söker utställare till årets upplaga: ”Planeringen är i full gång”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

HÖGSBY/MÖNSTERÅS

Planeringen av årets upplaga av Bötterumsmässan är igång. Arrangörerna söker nu efter utställare som vill vara med och visa upp gamla traditioner för framtidens generationer lördagen den 2 september. ”Planeringen är i full gång”, säger Susann Johannisson, Bebyggelseantikvarie på Kalmar läns museum.

Bötterumsmässan arrangeras i historisk miljö i Bötterum längs med väg 34 mellan Ålem och Högsby. Mässans tema är som vanligt byggnadsvård, hantverk och trädgård. Syftet med mässan är att utifrån gamla traditioner och för framtidens generationer vill mässan skapa nyfikenhet och engagemang, visa hur man kan jobba med gamla hus, trädgårdar och hantverk på ett hållbart och miljömedvetet sätt samt inspirera till att konsumera smartare, använda det vi har, återbruka, restaurera och reparera

– Planeringen är i full gång och just nu söker vi företag och föreningar som vill visa upp sin verksamhet, sina tjänster, bidra med sin kunskap eller sälja produkter inom byggnadsvård, mathantverk, traditionellt hantverk och trädgård, säger Susann Johannisson, Bebyggelseantikvarie på Kalmar läns museum.

Kostnadsfritt

Mässan arrangeras av Kalmar läns museum tillsammans med Länsstyrelsen Kalmar län, Långemåla Hembygdsförening och Kalmar Läns Hembygdsförbund. Verksamheter som är intresserade av att delta kan anmäla sig via ett formulär på Kalmar läns museums hemsida.

– Anmälan ska skickas in senast den 30 juni och deltagandet är kostnadsfritt, avslutar Susann Johannisson.

Foto: Bötterumsmässan

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS