Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Busslinje 160 som rullar mellan Västervik och Kalmar via Oskarshamn får nya avgångstider

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Kalmar länstrafiks busslinje 160 – som rullar mellan Västervik och Kalmar och omvänt, via Oskarshamn – får nya avgångstider från och med den 22 augusti, efter önskemål från resenärer.

Det blir nya avgångstider på vardagskvällarna – från Oskarshamn och Kalmar, vilket innebär att möjligheterna att resa vidare förbättras efter byte från Gotlandsfärjan och byte från tåg i Kalmar, konstaterar KLT.

Läs mer om alla förändringar här: Tidtabellsskifte den 22 augusti 2022 | Kalmar länstrafik (kalmarlanstrafik.se)

Den 22 augusti är det dags för ett tidtabellskifte i hela länet.

”Skiftet görs med jämna mellanrum för att anpassa trafiken till förändrat resbehov och resmönster. Tidigare år har Kalmar länstrafiks tidtabeller sträckt sig från december till december nästkommande år. Från och med i år förändrar vi start- och stoppmånad för tidtabellerna. Det innebär att tabellerna från och med i år sträcker sig från augusti 2022 till augusti 2023. Detta för att bättre anpassa trafiken till skol- och pendlingsstart för hösten samt för att undvika ett tidtabellsskifte i december”, skriver KLT i ett pressmeddelande.

Den nya tidtabellen innehåller en hel del förändringar, det som berör flest resenärer är följande (förutom busslinje 160):

Linje 1 förlängs

Linje 1 i Västervik får en förlängd linjesträckning till och från Pepparängen på grund av ökad efterfrågan på resor då Västervik stad växer.

Ny linje 106: Färjestaden – Hansa City – Giraffen – Kalmar C

”Linje 404 utgår och linje 106 startas upp. Linje 106 kommer trafikera samma hållplatser men görs om från att vara en stadslinje till att bli en regionlinje. Från den 22 augusti kommer vi använda oss av regionbussar i stället för stadsbussar. Detta innebär bättre komfort ombord då regionbussarna är konstruerade för längre resor samt finns säkerhetsbälten på samtliga sittplatser”, skriver KLT.

Läs mer om linje 106 här: Linje 404 blir linje 106 | Kalmar länstrafik (kalmarlanstrafik.se)

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS