Butiker utsätts för bedrägeri med Swish – organisation går ut med varning

Butiker utsätts för bedrägeri med Swish – organisation går ut med varning

2022-05-13 Av av Annicka GunnarssonHANDEL

Organisationen Livsmedelshandlarna med medlemsbutiker som ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet i hela landet varnar för Swishbedrägerier där butiker blir lurade av kunder med en fejkad app.

”Genom att utnyttja luckor i IT-system kan bedragare just nu lura åt sig varor och presentkort. Butiksmedarbetarna tror att det är betalt. Men allt är bara bluff. Lär dig undvika det”, skriver Livsmedelshandlarna i ett pressmeddelande på fredagen den 13:e.

KLIPP: Se klippet för att lära dig att undvika Swishbedrägeri i din butik

FAKTA / LIVSMEDELSHANDLARNA

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Foto: Swish

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt