Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Byggebo får kritik efter förslaget om chockhöjda hyror: ”Lägger stora summor på reklam och sponsring”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Byggebo, det allmännyttiga bostadsbolaget i Oskarshamn, vill höja hyrorna med 10,36 procent vid årsskiftet. Men förhandlingarna med Hyresgästföreningen strandade – och nu ligger frågan hos hyresmarknadskommittén.

– Man förstår hyresgästernas oro inför de kommande hyreshöjningarna. Hyresgäster som i dag sitter med en inomhustemperatur på 19 grader i sina lägenheter – och med trappstädning en gång varannan månad, samt ett bemötande som tyder på osäkerhet, okunnighet och kanske till och med rädsla när hyresgäster pekar på brister och fel, säger en kommuninvånare till ON.

– Men de lägger uppenbarligen stora summor på reklam och sponsring. Nu senast blev det kommunägda bostadsbolaget stolt sponsor till en poddverksamhet! Och titta på de digitala reklamskyltarna i stan. Då finns det uppenbarligen pengar.

ON ber Byggebos vd, Benoni Ingelsjö, om en kommentar.

–  Det är självklart för oss att effektivisera vår organisation och se över våra kostnader löpande, inte minst i tider som dessa. Som Oskarshamns ledande samhällsutvecklare ligger det dock i vår strategi att se till att göra staden attraktiv för våra hyresgäster och allmänheten. Det är också en viktig del i att stärka vårt varumärke och göra Byggebo till det bästa boendet. Om Visionen 30/30 (30 000 kommuninvånare år 2030, redaktionens anmärkning) ska kunna infrias måste alla arbeta brett och långsiktigt och skapa framtidstro även när kriserna avlöser varandra, säger han.

Benoni Ingelsjö, vd för det kommunägda bostadsbolaget Byggebo i Oskarshamn
Benoni Ingelsjö, vd för det kommunägda bostadsbolaget Byggebo i Oskarshamn. Foto: Byggebo

Foto: Peter A Rosén (överst, bostadsområde i Kristineberg i Oskarshamn)

+1
14
+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
16

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS