Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Byggebo och Oskarshamns Energi inleder långsiktigt samarbete för laddinfrastruktur

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Ett långsiktigt samarbete har inletts för att utveckla och erbjuda laddinfrastruktur för elbilar till Byggebo:s hyresgäster i Oskarshamn. Det är det kommunala bostadsbolaget Byggebo AB och Oskarshamn Energi som samarbetar för att utveckla båda parternas satsning på grön omställning och hållbara transporter. Det framgår av ett pressmeddelande som skickats till ON på fredagen.

Byggebo AB har cirka 2 500 lägenheter där man nu ser att efterfrågan på laddplatser hos hyresgästerna ökar, bolaget vill underlätta för sina hyresgäster att göra fler miljömedvetna val i vardagen, och ge fler möjlighet att ställa om till elfordon.

”Som hyresgäst är det ingen självklarhet att kunna skaffa elbil och få en laddplats till den. Det vill vi ändra på. I vår roll som allmännyttigt bostadsbolag ingår att bidra till den lokala samhällsutvecklingen. Nu utökar vi våra tjänster till att omfatta även laddmöjligheter för elbilar”, Benoni Ingelsjö, VD för Byggebo.

Glada över samarbete

Oskarshamn Energi har sedan 2016 byggt ut publik laddinfrastruktur för elfordon i Oskarshamns Kommun, och levererar lokalt producerad förnybar el från sin kraftvärmeanläggning, som en del i att driva laddstationerna i Oskarshamn. Bolaget har ett brett utbud av laddlösningar till fastighetsägare och företag, från enkla laddboxar till avancerade system med betalningstjänster och app.

”Vi är glada över att inleda detta samarbete med Byggebo, som är en viktig aktör i vår kommun. Tillsammans kan vi erbjuda fler invånare möjligheten att ladda sin elbil på ett smidigt och hållbart sätt. Det är ett av många projekt i vår elektrifieringssatsning här i Oskarshamn, och ligger väl i linje med vårt satsningsområde inom hållbara transporter”, säger Jöns Wahlström, VD på Oskarshamn Energi.

Laddkortet som erhålls från Oskarshamn Energi fungerar även på Oskarshamn Energis publika laddare samt alla E.ON:s laddstationer i Sverige.

Foto: Freepik

+1
4
+1
0
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS