Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carina Lindestål fick inte något tack från Oskarshamns kommun när hon gick i pension: ”Blev så arg!”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Carina Lindestål i Oskarshamn berättar att hon inte fick något tack från kommunen när hon gick i pension efter att ha arbetat inom omsorgen i drygt 30 år.

Carina Lindestål. Foto: Privat

– Jag gick i pension förra året. När jag umgicks med mina före detta jobbarkompisar, så brukade de fråga om jag hade fått något av kommunen efter att jag hade gått i pension. ”Nej, jag har inte fått något”, svarade jag.

Efter nästan ett år bestämde sig Carina Lindestål för att ringa till servicecenter i stadshuset och fråga hur kommunen gör med dem som har gått i pension.

”Jag tar inte den skiten”

CARINA LINDESTÅL

– ”Ja, jag vet inte – jag får väl skriva till din chef”, fick jag till svar. ”Hon har slutat”, sa jag. Ja, men då skulle de ringa till den nya chefen – och de skulle även kontakta personalavdelningen i kommunen.

”Köper inte det här”

– Förra veckan kom det ett brev fån kommunen, med handskriven text utanpå. Då hade det gått ett par veckor. Det var ett presentkort på 500 kronor, med koppling till Handel Oskarshamn – men inget annat. Det stod bara ”pensionsgåva” och mitt namn. Men de hade inte skickat med någon lapp där Oskarshamns kommun tackar mig för att jag har jobbat för dem.

– Jag blev så arg! Jag köper inte det här. Jag tar inte den skiten, säger Carina Lindestål, som betonar att hon definitivt inte är bitter.

Hon vill snarare veta om kommunen beter sig så här mot alla som går i pension.

”Känns så förnedrande”

– Eller vad handlar det om? Hur gör de egentligen med sina pensionsavgångar? Har de inga rutiner för sådant? Och de måste ju behandla alla lika. Det är så dåligt – jag har jobbat för kommunen i 33 år, varav 21 år som fastanställd. Det känns så förnedrande. Här kastar de till mig 500 kronor. ”Nu kan du vara tyst”, känns det som att de tänker. Så kände jag i alla fall. De kunde åtminstone ha skickat med ett ”tack”.

Får alla som går i pension 500 kronor?

– Jag vet inte. De jag har pratat med har berättat att de har fått något konstnärligt, som har någon koppling till vår trakt. Det har varit olika pensionsgåvor från år till år.

”Personalavdelningen är inte till för oss arbetare”

Och ingen har ringt och tackat dig?

– Nej. När jag var helt slutkörd och höll på att gå in i väggen, så sa jag att jag ville gå i pension. Och då ville chefen hjälpa mig att fylla i ansökan. Kommunen ville bli av med mig. Den mentaliteten har vi i kommunen i dag. Och personalavdelningen är inte till för oss arbetare.

”Hade kvittat”

– Hur ska de få fler att vilja jobba för Oskarshamns kommun när de behandlar sin personal på det här sättet? Jag får inte ens ett ”tack så mycket” efter drygt 20 år som fastanställd.

– Om jag så hade fått 5 000 kronor, så hade det kvittat. Jag var inte ute efter pengar. Jag ville ha ett gediget ”tack så mycket för att du har jobbat för Oskarshamns kommun”. De ska inte behandla en dåligt bara för att man har varit en sådan som har haft åsikter om både det ena och det andra.

Vad vill du säga till Oskarshamns kommun?

– Jag tycker att Oskarshamns kommun sköter personalen inom omsorgen jävligt dåligt. Kommunen sätter inte värde på sina medarbetare. Jag tar gärna emot ett samtal från någon av de ansvariga inom kommunen, svarar Carina Lindestål.

Läs kommunens svar här.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS