Carl Dahlin (M) i blåsväder efter inlägg på Facebook

Carl Dahlin (M) i blåsväder efter inlägg på Facebook

2021-11-07 Av av Peter A Rosén

LÄNET

Carl Dahlin, ordförande för Moderaternas omskrivna nomineringskommitté i länet, har i ett inlägg på Facebook kommenterat turbulensen kring partiets riksdagslista.

Han använder orden ”solospelare” och ”förbittrad haverist”.

Det är partikamraten Nils Brown som hör av sig till Carl Dahlin på Facebook. Han skriver så här:

”Andas, skit händer. Jag såg lite av sandlådan kring er lista. När saker händer nästan samtidigt är det lätt att bägaren rinner över. Men glöm inte att den som grävde av ledningen hade en dålig dag på jobbet och säkert mår dåligt för det, men i den andra hörnan har du människor som medvetet tar interna konflikter i offentligheten. Du kan ju gissa vilken grupp av människor jag ogillar kontra har sympati för. Ta hand om dig!”

Carl Dahlin svarar på följande sätt:

”Tack, tack. Det är inte så farligt. Två solospelare som är trampade på tårna efter att ha tagit ut segern i förväg. Plus en förbittrad haverist som ingen bryr sig om. Det kunde ha varit värre.”

Konversationstråden togs bort på lördagen.

Vår tidning kontaktar Carl Dahlin via e-post och ställer några frågor:

”Inga namn är nämnda”

CARL DAHLIN (M)

Vad menar du med ”två solospelare som är trampade på tårna efter att ha tagit ut segern i förväg, plus en förbittrad haverist som ingen bryr sig om”? Vilka är solospelarna som tog ut segern i förväg? Och vem är den förbittrade haveristen som ingen bryr sig om? Det var inte dessa skäl som nomineringskommittén hänvisade till. Hur vill du kommentera detta?

”Det är en privat konversation med en före detta kollega på min privata Facebook. Inget offentligt ställningstagande. Inga namn är nämnda”, svarar han.

Carl Dahlin (M). Foto: Peter A Rosén

Vår tidning kontaktar även Carl-Wiktor Svensson, som var en av dem som ratades från nomineringskommitténs förslag till riksdagslista för Moderaterna i länet.

Det ledde till att han lämnade partiet och hoppade över till Kristdemokraterna, där han nu står på tredje plats på partiets förslag till riksdagslista i länet.

”Den här typen av intern dyngspridning är en ovärdig nivå för Moderaterna”

CARL-WIKTOR SVENSSON (KD)

Han säger så här om Carl Dahlins inlägg på Facebook:

– Den här typen av intern dyngspridning är en ovärdig nivå för Moderaterna i allmänhet och i synnerhet för nomineringskommitténs ordförande som dessutom är ett skattefinansierat regionråd. Det är säkerligen många medlemmar i länet som hade velat se en utveckling av Carl Dahlins resonemang – och jag hoppas att man som medlem tar tillfället i akt och gör det på nomineringsstämman.

– Jag och Kristdemokraterna ser framåt och fokuserar på vad som är viktigt. Nämligen sakfrågorna, att sätta laget före jaget i valrörelsen samt att fälla den landsbygdsfientliga regeringen. I det arbetet önskar jag ett bra samarbete med Moderaterna, säger Carl-Wiktor Svensson.

Carl-Wiktor Svensson (KD). Foto: Pierre Stjernfeldt
Dela gärna artikeln: