Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M): ”Oskarshamn har helt klart potential att bli ett nytt Gnosjö”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Mellanlänet kan bli som Gnosjö”, skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande efter ett besök hos företaget Maskinteknik i Svalliden, Oskarshamn.

”Det industriella teknik-kluster som finns i och omkring Oskarshamn har stor potential. De många mindre företagen behöver dock hjälp för att kunna växa. För att nå dit behövs tydligare samordning och ledning”, skriver partiet.

Från vänster: Carl Dahlin (M), Linda Sharp på Maskinteknik i Svalliden/Oskarshamn och Pär-Gustav Johansson (M). Foto: Moderaterna

– Fler och växande företag är en förutsättning för att säkerställa välfärdens finansiering. I tider av lågkonjunktur är det särskilt viktigt att ta tempen på det lokala näringslivet, något vi moderater gör löpande, för att skicka signaler uppåt till våra partiföreträdare i riksdagen och regeringen, säger Pär-Gustav Johansson (M), som är vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

”Typiskt teknikföretag”

– Många av teknikföretagen runt Oskarshamn är relativt konjunktursoberoende – men för att orka och kunna växa har de ett antal stora utmaningar framför sig. Regionen har ett arbete i att påverka att fler utbildningsplatser tillskapas, men också att branschen blir mer attraktiv för unga som kan tänka sig en yrkesbana inom industrin i mellanlänet, säger oppositionsrådet Carl Dahlin (M), oppositionsregionråd.

– Maskinteknik är ett typiskt teknikföretag som arbetar mycket med kundanpassade speciallösningar inom mekanik, med bland annat SKB som kund. De är ett mindre familjeföretag som genomgår en generationsväxling. Arbetsbelastningen är tung, mycket av tiden går ändå åt till nätverkande med en strävan att lyfta industrin som en framtid för länets unga att välja att arbeta i. Affärsutveckling både i nutid och på längre tid är inte alltid något tiden räcker till för, utan något som bland annat regionen i samverkan med andra såsom Atrinova och IUC bör fokusera på och stärka, säger Pär-Gustav Johansson.

Stöden kring kompetensförsörjning är avgörande för teknikindustrins framtid i Kalmar län i allmänhet och Oskarshamnstrakten i synnerhet”

Carl Dahlin (M), oppositionsråd i Region Kalmar län

– Stöden kring kompetensförsörjning är avgörande för teknikindustrins framtid i Kalmar län i allmänhet och Oskarshamnstrakten i synnerhet. Ett innovationscentrum med bättre samordning kring praktisk kunskap och lärlingsprogram riktade mot småföretag är en idé vi fått med oss och ska arbeta med. Oskarshamn har helt klart potential att bli ett nytt Gnosjö, fastslår Carl Dahlin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS