Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD): ”Ny ordning skapar en orimlig oordning i skogen”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATT

Det kan väl inte vara så att svenskt skogsbruk stoppas på grund av att någon har sett en tjäder inom ett planerat avverkningsområde, samtidigt som en annan svensk lagstiftning säger att vi kan jaga och skjuta 15 000 tjädrar under allmän jakt?

Jo, precis så snurrigt blir det med den nya ordning som Skogsstyrelsen har presenterat.

Skogsägaren ska skydda fåglar på individnivå – och inte bara hotade fåglar utan alla fåglar som lever vilt i Sverige, även de vanligast förekommande. Vad blir konsekvenserna? Det blir mer byråkrati, svårare för små markägare att bedriva skogsskötsel, svårare för branschen att försörja sina industrier och svårare för Sverige att klara den gröna omställningen.

Det blir kort sagt en kris som kommer att få cementkrisen och elprischocken att blekna. Hur det kunde bli så här konstigt kan man undra. Sverige slog ihop två EU-direktiv, ett om hotade arter och ett om fåglar.

När denna lagstiftning sedan tillämpades i domstolarna lades grunden till den ”nya ordning” som Skogsstyrelsen nu har formulerat. Det här är en kris vi har skapat själva i Sverige.

Med tanke på skogsindustrins stora betydelse för vår export håller vi just nu bokstavligen på att såga av den gren som vi sitter på. Men lagar kan ändras. Vi måste inte ha en ordning som omöjliggör skogsbruket och utsätter skogsägare för risken att begå brott mot artskyddslagen.

Allt som krävs är politisk vilja och energi. Om inte regeringen har denna vilja och energi, står Kristdemokraterna redo att rädda skogsbruket efter höstens val.

Carl-Wiktor Svensson

Riksdagskandidat Kristdemokraterna Kalmar län

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS