Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet skriver på ON Debatt: Fel att lägga ner en förskola!

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

I december fattade kommunfullmäktige beslut om att det skulle läggas ner en förskola i Oskarshamn genom att bildningsnämnden fick uppdraget att genomföra nedläggningen.

Anledningen till beslutet var att kommunen behövde spara pengar.

Att det behöver sparas pengar i den kommunala verksamheten är något som vi i Centerpartiet är smärtsamt medvetna om, kommunen står inför väldigt tuffa ekonomiska utmaningar de kommande åren.

“Att spara på våra barn och unga är helt fel väg att gå!”

Magnus Larsson (C) och Charlotte Sternell (C)

Men att spara på våra barn och unga är helt fel väg att gå!

I vårt budgetförslag så presenterade vi i stället en rad andra besparingar på områden som inte tillhör den kommunala kärnverksamheten.

Sänkta arvoden

Bland annat så föreslog vi besparingar på kommunstyrelsen verksamheter och på sänkta kostnader för den politiska verksamheten i form av sänkta arvoden.

“Tyvärr så valde Socialdemokraterna och Moderaterna att inte lyssna på oss och resultatet ser vi nu, att förskolan i Havslätt stängs ner”

Tyvärr så valde Socialdemokraterna och Moderaterna att inte lyssna på oss och resultatet ser vi nu, att förskolan i Havslätt stängs ner.

Antalet barn i förskolan minskar just nu i Oskarshamn på grund av att det under 2022 föddes betydligt färre barn än vanligt.

Det ser ut på liknande sätt över stora delar av landet.

Det är dock alldeles för tidigt att säga om detta är en nedåtgående trend eller om det bara är en tillfällighet.

Minska storleken

Samtidigt så har vi under många år haft stora barngrupper i Oskarshamn kommun, där vi ligger precis i det övre spannet av Skolverkets rekommendationer, vissa perioder har vi till och med legat en bit över dessa rekommendationer.

Vi i Centerpartiet ser nu möjligheten att faktiskt minska storleken på våra barngrupper när antalet barn minskar. Det är något som vi är övertygade om att både barn, pedagoger och Oskarshamn som kommun skulle gynnas av.

“För oss är det en självklarhet att den kommunala kärnverksamheten alltid kommer först i våra prioriteringar”

Nu försitter kommunen tyvärr den möjlighet som öppnat sig och det är något som vi i Centerpartiet beklagar och något som Socialdemokraterna och Moderaterna får bära ansvaret för.

För oss är det en självklarhet att den kommunala kärnverksamheten alltid kommer först i våra prioriteringar, det är en princip som Centerpartiet i Oskarshamn har varit tydliga med och den kommer vi inte att vika ifrån!

Magnus Larsson (C)
Gruppledare

Charlotte Sternell (C)
2:e vice ordförande i bildningsnämnden

Magnus Larsson (C)
Magnus Larsson (C). Foto: Peter A Rosén
Charlotte Sternell C
Charlotte Sternell (C). Foto: Peter A Rosén, Grafik: Centerpartiet

Foto: Peter A Rosén (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS