Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD): ”Det är dåligt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Under pandemin var det närmast omöjligt för oss regionpolitiker, särskilt från oppositionen, att komma ut och besöka medarbetarna inom vården. Endast ett fåtal, vanligtvis S-märkta rikspolitiker, fick dispens. Vad som inledningsvis verkat rimligt, alltså hålla oss borta på grund av hälsoläget, verkar annorlunda idag”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på fredagen.

– Efter samtal med bland annat akutmottagningen och intensivvårdsavdelningen som bedyrar att de om några hade kunnat skydda varandra från en eventuell smitta. Att de styrande politikerna hade fått ta del av deras vardag, hur de slet under närmast omöjliga arbetsvillkor, menar de hade betytt mycket för dem. Det håller vi med om, säger Carl Dahlin (M), oppositionsråd i Region Kalmar län.

Carl Dahlin (M), regionpolitiker
Carl Dahlin (M). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Regionens medarbetarenkät visar på att avståndet mellan verksamheterna på ”golvet” och de styrande ökar. Att träffa politiker är det få av medarbetarna på golvet som gör. Vi har träffat många som arbetat ett helt yrkesliv inom regionen, och före detta landstinget, som aldrig träffat en politiker. Det är dåligt, tycker Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)
Chatrine Pålsson Ahlgren (KD). Foto: Peter A Rosén

– Våra många besök i verkligheten har lett till slutsatsen att våra folkvalda politiker bör inta en större roll i regionens verksamheter och att kontaktpolitiker bör utses att representera och tillvarata regionenheters intressen i kontakt med tjänstepersoner och politik, fortsätter Kaj Holst (M).

Kaj Holst (M). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Skulle varje ledamot i regionfullmäktige göra ett besök i verkligheten per termin skulle det bli över 100 besök om året. 100 besök med säkerligen minst 100 förbättringsförslag. Helt enligt Region Kalmar läns motto ”varje dag lite bättre”. Men det tycker inte S, C och V behövs, utan regionrådens besök ska tydligen räcka – vilket det uppenbarligen inte gör om man ser till den personalkris regionen haft länge nu. Man undrar osökt vad de är rädda för kommer fram, säger Carl Dahlin (M).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS