Coronapandemin ställer till det för Oskarshamns Bandy

Coronapandemin ställer till det för Oskarshamns Bandy

2020-10-30 Av av Conny Blomander

OSKARSHAMN

Covid-19 ställer till det för bandyn.

Oskarshamns Bandy skulle haft premiär borta mot Åby B nästa helg men bandyförbundet har beslutat att allsvenskan och division 1 ska flytta fram seriepremiären till minst den 19 november.

För Oskarshamns BS innebär det att premiären kan dröja till den 28 november då man har Finspångs AIK hemma.

– Anledningen är bland annat de ökade restriktionerna för bland annat Östergötland där fallen av covid-19 har ökat ganska rejält. Vi har ju en hel del lag från Östergötland i serien, säger OBS sportchef, Per Folkesson.

Klart är att OBS får de två första omgångarna inställda, Åby B och Åtvidaberg på bortaplan inställda. Matcher som kommer att läggas in i spelprogrammet längre fram.

OBS står sedan över det tredje omgången – nio lag i serien.

– Vad som händer efter den 19 november vet vi inte. Troligtvis kommer covid-19 även att öka i Småland och då blir det sannolikt också en förlängning av spelstoppet. OM jag ska spekulera, säger Folkesson.

Tränar i ishallen

OBS skulle ha åkt till Nässjö och tränat imorgon. Och sedan till Vetlanda nästa vecka.

– Vi ställer in all träning på bortaplan och stannar hemma och tränar i ishallen istället. Vi vill minimera risken att bli smittade. Vi har ännu ingen i truppen som påvisat några symptom för covid-19.

– Arenan blir tillgänglig att spola upp från och med söndag då OAIK spelar sista hemmamatchen imorgon, men vädermässigt är det inte aktuellt då det är för varmt ute. Förhoppningsvis blir det kallare så vi kan komma ut på stor bana och träna.

– Men det är mycket som hänger i luften just nu, säger Per Folkesson.

”Inte så lämpligt”

Beslutet att skjuta upp seriepremiärerna påverkar i sig inte träningsmatcher.

– Klubbarna kan spela träningsmatcher, men det är förmodligen inte så lämpligt. Vi kommer inte att göra det utan vi kommer bara att träna.

Även allsvenskan, som skulle haft seriepremiär nu i helgen, har också den 19 november som nytt datum. Elitserien har premiär den 13 november och som fortfarande ligger kvar.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: