Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

COVID-19: Förskola i Mönsterås stängs ned tillfälligt

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Förskolan Lammet i Mönsterås stängs ned tillfälligt, med anledning av covid-19-läget.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Förskolan kommer att vara stängd under den resterande delen av veckan, för att motverka smittspridningen.

”Flera personer i verksamheten, både barn och personal, har bekräftats smittade och många är hemma med symtom”, skriver kommunen.

”Beslutet om stängning gäller från och med den 20 januari till och med den 21 januari och är fattat i samråd med Region Kalmar läns smittskyddsenhet. Under tisdagen fick vårdnadshavare till barn på förskolan Lammet särskilda rekommendationer om att hålla friska förskolebarn hemma när syskon på förskolan är sjuka eller någon i familjen väntar på provsvar. Fler personer i verksamheten har bekräftats smittade sedan gårdagen”, står det i pressmeddelandet.

– Vi har vidtagit åtgärder i flera steg och varit i kontakt med smittskyddsenheten upprepade tillfällen för att begränsa smittspridning, men det är svårt särskilt när förskolebarn och personer utan symtom inte testas. Tyvärr är det nödvändigt att stänga förskolan tillfälligt för att bryta de eventuella smittkedjor som finns, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

”Förskolan Lammet kommer vara öppen för barn vars båda vårdnadshavare jobbar inom samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att vara hemma. Vårdnadshavare får mer information via förskolan”, skriver kommunen.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS