Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Då öppnas en vaccinationscentral i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Möjligheten att boka in sig för vaccination mot covid-19 utökas när tidböckerna till de två vaccinationscentralerna i Kalmar och Västervik öppnas i dag”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Totalt handlar det om drygt 14 000 nya tider som är bokningsbara under veckorna 15-16.  Inom den närmaste tiden kommer ytterligare drygt 7 000 tider att läggas upp för veckorna 16 och 17. Just nu är det de som är födda 1951 och tidigare som erbjuds vaccination mot covid-19.”

”Snabbt blivit fulla”

– Tidböckerna vid hälsocentralerna har snabbt blivit fulla när nya grupper har erbjudits att vaccinera sig. Därför öppnar vi i dag upp möjligheten att boka in sig vid de två vaccinationscentraler som ska öppnas i Västervik respektive Kalmar, säger vaccinsamordnaren Marie Ragnarsson.

Vaccinationscentralerna kommer att öppna vecka 15 och vara igång under hela den fortsatta vaccinationskampanjen, parallellt kommer hälsocentralerna och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län att fortsätta erbjuda vaccinationstider.

Öppnas under våren

I Oskarshamn kommer också en vaccinationscentral att öppnas senare under våren. Den kommer efter upphandling att drivas av det privata företaget Idoc. Lokal för centralen är ännu inte klar.

I Kalmar är det stadsbibliotekets gamla lokaler vid Tullslätten som kommer att användas för vaccinationerna, i Västervik kommer vaccinationscentralen att finns i Bryggaren Teater & Konferens vid Spötorget.

Vaccinationscentralerna är öppna för alla oavsett vilken kommun eller vilken hälsocentral en person är listad vid. Förutsättningen är dock att man måste boka tid för vaccination via 1177.se. Den som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att de behövt sjukhusvård ska istället boka tid på hälsocentral.

ARKIVFOTO

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS