Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Då ryter Leif Axelsson ifrån”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Region- och lokalpolitikern Leif Axelsson (SD) reagerar så här på Socialdemokraternas utspel om Oskarshamns sjukhus (läs den artikeln här):

– Jag tolkar det som skrämselpropaganda och strategi från Socialdemokraternas sida. De vill skrämma medborgarna. Det är de duktiga på. Men jag tror inte en sekund på att det finns någon substans i det där. Det har jag genomskådat. Jag tror att många har gjort det. Folk är trötta på socialdemokratin. De börjar tappa tilltron till Socialdemokraternas budskap.

Leif Axelsson (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Vårt sjukhus ska vi ha kvar. Vi måste vara på vår vakt så att inte Kalmar tar över mer och mer från Oskarshamn. Det ser ut som att Oskarshamns sjukhus håller på att flyttas mer och mer ner till Kalmar. Där känner jag en rädsla, oavsett vem som är huvudman för sjukvården.

– Sätter inte politiken och nuvarande majoritet ner foten och sätter stopp nu – ja, då blir det nog bara en vårdcentral och knappt det kvar av Oskarshamns sjukhus, säger Leif Axelsson.

”Jag kommer att kämpa för vårt sjukhus – ända in i kaklet”

LEIF AXELSSON (SD)

En nedläggning av Oskarshamns sjukhus är otänkbar om Sverigedemokraterna får vara med i styrhytten i regionen, betonar han.

– Jag kommer att kämpa för vårt sjukhus – ända in i kaklet. Vi har ett bra sjukhus, med duktig personal, och det ska vara kvar. Vi ska dock inte göra allt på alla tre sjukhusen.

Är du rädd för att byråkrater i Stockholm stryker Oskarshamns sjukhus med ett pennstreck om staten tar över ansvaret?

– Det vore inte bra, naturligtvis, om det ligger någon sanning i det. Så får det inte bli. Det är min personliga uppfattning. Så länge jag finns med i region- och lokalpolitiken, så kommer jag att kämpa för vårt sjukhus. Jag har inte hört någon intern diskussion om något annat än att vårt sjukhus ska vara kvar. Och skulle det komma upp en sådan diskussion, ja, då ryter Leif Axelsson ifrån.

– Det är viktigt att vi har politiker – oavsett partitillhörighet – som verkligen kämpar för vårt sjukhus.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS