Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Daniel Helldén nytt grönt språkrör för Miljöpartiet – mycket jämn omröstning

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Daniel Helldén är nytt grönt språkrör i Miljöpartiet.

”Miljöpartiets medlemmar har i helgen deltagit på den årliga kongressen som hölls i Örebro. Bland annat röstade man på fredagen om ifall partiet ska ha ett eller två språkrör. Utfallet blev bifall till att behålla två språkrör. Skillnaden var 142 röster mot 112 till fördel för förslaget med två språkrör, så en ganska jämn kapplöpning mellan förslagen. Då ungdomsförbundet talat sig varmt för en nyordning med bara ett språkrör var spänningen stor för samtliga 254 ombud på plats”, skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

”Lördagens omröstning i frågan om vem som ska efterträda Per Bolund som manligt språkrör under det närmaste året hölls på lördagens förmiddag. Resultatet blev Daniel Helldén från Stockholm.”

En röst avgjorde

”Han är en av två kandidater som var förhandstippade och motkandidaten var Magnus P Wåhlin. Röstningen avgjordes med bara en röst! Magnus P Wåhlin kommer från Växjö där han varit kommunalråd under många år. Magnus sitter även i partistyrelsen. Hans hjärtefrågor är klimat, migration och lika rätt.”

”Daniel Helldén kommer från Stockholm där han bland annat varit ansvarig för kollektivtrafik och sitter nu i partiets trafikutskott. Hans hjärtefrågor är klimat, trafik och bostäder till alla.”

”Märta Stenevi valdes av 241 ombud till nytt kvinnligt språkrör.”

På bilden syns sex av tio ombud och ersättare, Per Sverud, Martin Arvidsson, Martin Westling, Åsa Rasmussen, Magnus Petersson och Inger Bark-Lagergren. Foto och grafik: Miljöpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS