Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Därför blev en A-traktorförare i mellanlänet bötfälld i dag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELLANLÄNET

En ordningsbot på 1 000 kronor.

Det var vad polisen i Mönsterås/Högsby skrev ut på onsdagen.

”Idag har vi varit ute och synts i allt från Fagerhult till Blomstermåla, och även Mönsterås. Under passet stoppades en A-traktor med för många passagerare i. Det resulterade i en ordningsbot på 1 000 kronor”, skriver polisen i ett inlägg på sin Facebooksida.

”Vi vill förtydliga att det inte är trafiksäkert att färdas för många i ett fordon. Oavsett sort. En A-traktor som är registrerad för endast en passagerare kan färdas med fler passagerare än den som fordonet är konstruerad för. Men då har man i vår mening det inte säkert. I detta fall var det fyra personer fram i A-traktorn, tre plus föraren. Det är inte att anse som säkert. Enligt Transportstyrelsen bör bälte användas om det finns (otroligt bra hjälpmedel mot skador vid eventuell olycka).”

”Färdas då fler passagerare än det antal som fordonet är reggad för och avsett för, är färden inte längre lika säker som när de som färdas har bälte och ingen sitter på någon annan”, skriver polisen i Mönsterås och Högsby, som konstaterar att det blir en rejäl smäll i 30 kilometer i timmen, utan bälte, och endast med kompisar som krockkudde.

Arkivbild: Adobe Stock

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS