Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Därför vill inte kommunen ta över ansvaret för Kuggåsvägen i Mönsterås

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott i Mönsterås kommun har nu svarat på medborgarförslaget om att kommunen borde ta över ägandet och ansvaret för Kuggåsvägen i Mönsterås.

I dag är det Trafikverket som har ansvaret för vägen.

– 2020 tecknade kommunen en avsiktsförklaring med Region Kalmar län och Trafikverket – en avsiktsförklaring som hanterar den framtida ansvarsfördelningen i samband med överenskommelsen om genomfarten på E22:an i Mönsterås. I överenskommelsen ingår att Mönsterås kommun tar över ansvaret för ett flertal statliga vägar inne i samhället. Men det ska ske i samband med att Trafikverket anlägger de tre nya trafikplatserna på E22 – och vi vet att de genomfarterna ingår i den nationella transportplanen, och de är inte med i det liggande förslaget. Det kommer senare. Att ta över en sådan här väg i förtid, ja, det är inte rimligt att vi ska använda mönsteråsarnas skattepengar till skötsel av en väg som inte är vår och som vi inte behöver sköta. Det är inte ekonomiskt försvarbart, helt enkelt, säger kommunalrådet Anders Johansson (C).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS