Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

De bästa svenska spelarna i NHL någonsin

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ISHOCKEY

Sverige har länge varit kända för att producera talangfulla hockeyspelare, varav många har spelat i National Hockey League, NHL. Landets betoning på skicklighet och lagarbete, i kombination med ett starkt utvecklingsprogram, har bidragit till att få fram några av NHL:s bästa spelare genom tiderna.

Legender som Peter Forsberg och Mats Sundin är möjligtvis de mest kända namnen, men stjärnor som Victor Hedman och Douglas Murray förtjänar också att nämnas. Deras framgång är ett bevis på Sveriges förmåga att utveckla högkvalitativa spelare, och Sveriges hockeyarv fortsätter att växa för varje säsong som går.

Om du är intresserad av att placera en satsning på de nuvarande stjärnorna i ligan kan du göra så genom att ta del av hockeyodds hos LeoVegas. Här får du tusentals odds att välja mellan, och du kan satsa på allt från enskilda spelare, till lag och hela ligor!

De 4 bästa svenska spelarna i NHL genom tiderna

Nedan får du koll på några riktiga hockeystjärnor vi i Sverige kan vara stolta över!

Peter Forsberg

Peter Forsberg anses vara en av de största spelarna i NHL:s historia. Han var en dominerande kraft på isen och var känd för sin imponerande förmåga på skridskorna, spelsinne och skicklighet.

Forsberg vann två Stanley Cups med Colorado Avalanche och blev utnämnd som NHL:s mest värdefulla spelare vid ett flertal tillfällen. Han var också en nyckelspelare för Sverige i internationella turneringar och hjälpte landslaget att vinna två OS-guld och två världsmästerskap.

Mats Sundin

Mats Sundin var en ståtlig figur på isen, och det var inte många som kunde mäta sig med hans fysiska egenskaper. Hans storlek och styrka gjorde honom till ett kraftpaket i NHL, och han var känd för sin förmåga att kontrollera spelet från mittpositionen.

Sundin var en konsekvent målskytt och drog in massvis med poäng under karriären i NHL. Han var även kapten för Toronto Maple Leafs i över ett decennium, samt ledde laget till flera slutspelsframträdanden. Sundins fysiska kapacitet, kombinerat med hans skicklighet och ledarskap, cementerade hans plats som en av de mest dominerande spelarna under 90- och 2000-talet.

Nicklas Lidström

Nicklas Lidström är onekligen en av de allra främsta spelarna i NHL:s historia. Lidström spelade för Detroit Red Wings i otroliga 20 säsonger, och vann fyra Stanley Cups och sju Norris Trophies som NHL:s bästa försvarsspelare.

Hans förmåga att spela smart och undvika misstag, i kombination med hans otroliga spelsinne och offensiva färdigheter, är något få andra spelare kan mäta sig med.

Lidströms långa sejour i ligan är ett bevis på hans arbetsmoral och hängivenhet, och hans arv som spelare kommer att fortsätta att inspirera kommande generationer.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist var en av NHL:s mest dominerande målvakter under sin storhetstid och är känd för sina akrobatiska räddningar, snabba reflexer och imponerande arbetsmoral. Lundqvist tillbringade större delen av sin karriär i New York Rangers och hjälpte laget att nå Stanley Cup-finalen 2014.

Han vann även Vezina Trophy som NHL:s främste målvakt 2012. Tyvärr tvingades Lundqvist lägga av tidigare än väntat, på grund av hjärtfel. Han avslutade då sin lysande karriär vid 38 års ålder. Trots sin förtidspensionering är Lundqvists inverkan på spelet obestridlig, och hans arv som en av NHL:s alla tiders bästa spelare kommer att leva vidare i många år framöver.

Foto: Unsplash

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS