Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

De fick Centerpartiets miljöpris i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖRTFORS

Centerpartiets miljöpris gick i år till Marströmmens vattenråd samt till Viråns och Oskarshamnsbygdens vattenråd.

Priset delades ut vid natursköna Käglan, strax utanför Mörtfors, på torsdagskvällen.

Det var riksdagsledamoten Anders Åkesson och Anette Rogö, ordförande för Centerpartiet i Oskarshamns kommun, som delade ut miljöpriset till Karl-Erik Karlsson (ordförande i Marströmmens vattenråd) och Stefan Svensson (ordförande i Viråns och Oskarshamnsbygdens vattenråd).

Här är motiveringen:

”Vattenråden i Oskarshamns kommun har utvecklats till ett viktigt redskap för markägare, kommunen och olika intressenter runt våra vattendrag. Trots små resurser har man genom aktivt sökande efter projektmedel lyckats skapa stora visioner för vattenområdenas utveckling som också förverkligas.”

”Viktigt att skydda våra vattendrag”

”Vatten är alla levande varelsers viktigaste resurs. Därför är det så viktigt att skydda våra vattendrag, sjöar och hav.”

”Det finns många intressenter i vattenrådens arbete, så som olika företag inom lantbruket, turism och friluftsliv – vilket kan vara en svår balansgång, men här lyckas man få detta att fungera på ett fantastiskt sätt genom sitt samarbete mellan de båda vattenråden”, skriver Centerpartiet i motiveringen.

I morgon, den 5 juni, är det världsmiljödagen – och i samband med den brukar Centerpartiet i Oskarshamns kommun dela ut sitt miljöpris. I år blev det dagen innan.

Viktigt för lantbruket

Partiet konstaterar att vattenfrågan har blivit allt viktigare under de senaste åren – inte minst i vår del av landet, där torkan slagit till ordentligt flera år i följd. Vattnet är vårt viktigaste livsmedel – och tillgången på vatten med god kvalitet är dessutom ytterst betydelsefullt för lantbruket, betonar Centerpartiet.

För att lyfta arbetet med vattenfrågorna tog partiet beslutet att dela ut miljöpriset till de båda vattenråden.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Anette Rogö och Anders Åkesson delade ut Centerpartiets miljöpris till Karl-Erik Karlsson (ordförande i Marströmmens vattenråd) och Stefan Svensson (ordförande i Viråns och Oskarshamnsbygdens vattenråd).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS