Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“De medel som S-C-L tillskjuter är för lite”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet gick i regionstyrelsen fram med gemensamma förslag kring hur fördelningen av det statliga stöd som tilldelas Region Kalmar län under 2020 ska fördelas.

“Det är tack vare M, KD och V som riksdagen beslutade att skjuta till ytterligare 2,5 miljarder till regionerna, pengar som vi i Region Kalmar län är i stort behov av”, skriver de tre partierna i ett pressmeddelande.

“Med anledning av Covid-19 så har de ekonomiska förutsättningarna förändrats och vi står nu inför nya utmaningar för att både klara pandemins effekter och lyckas bibehålla starka välfärdsstrukturer. Båda dessa perspektiv är viktiga när vi nu fattar beslut om hur vi fördelar statsbidragen.”

– I den situation som vår region nu befinner sig i, med oöverblickbara ekonomiska konsekvenser av covid-19, är det viktigare än någonsin att politiken kliver fram och tar ansvar för ekonomin. Därför är vi glada att den politiska majoriteten hörsammat våra krav på att det blir en politisk behandling av de extra miljarder som dels januaripartierna förhandlat fram men också de 2,5 miljarder som M, KD och V lyckades driva fram i riksdagen. Dock vill vi vara ännu tydligare med hur de statliga medlen fördelas i vårt förslag till tilläggsbudget. Vår skrivelse visar att det går att ge mervärden till länsborna även om man sitter i opposition, säger Malin Sjölander (M).

“Otroligt angeläget”

– Det känns otroligt angeläget att stärka lönerna för våra medarbetare. En av våra utmaningar handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare och då kan man inte bortse från att höjda löner är en stor del av detta. De medel som S-C-L tillskjuter är för lite. Vi har för många medarbetare som är för underbetalda. Vi skjuter nu till 26 miljoner för att påbörja resan mot mer konkurrenskraftiga löner. Det är en början men alla inser nog att det kommer behövas mer om vi ska både kunna behålla och attrahera nya duktiga medarbetare, säger Jimmy Loord (KD).

– De barn och unga som redan idag har sämst förutsättningar, ekonomiskt och socialt, kommer nu att få det ännu svårare. Svåra hemförhållanden, trångboddhet och föräldrar som blir arbetslösa samtidigt som aktiviteter dras in och skolan kräver än mer eget ansvar kommer öka den psykiska ohälsan. Av erfarenhet vet vi att psykisk hälsa lätt glöms bort, därför är det viktigare än någonsin att stärka upp det arbetet med 10 miljoner, säger Linda Fleetwood (V).

Jimmy Loord (KD). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS