De samlar ihop till en 50-årspresent till IK Oskarshamn

De samlar ihop till en 50-årspresent till IK Oskarshamn

2020-05-28 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns allra första styrelse drar, tillsammans med supporterföreningen Blue Front Support, igång en insamling för att fira 50-årsjubileet.

De som är insatta i stadens hockeyhistoria vet förstås att det var Oskarshamns AIK och IFK Oskarshamn som slog ihop sina lag för 50 år sedan (27 maj 1970) och bildade det som först hette Oskarshamns AIK/IFK. Klubben fick sedermera namnet IK70 – och senare övergick föreningen till det nuvarande namnet, IK Oskarshamn.

– 50-årsjubileum i SHL. Vem trodde det för 10 år sedan? För oss i Blue Front Support är IK Oskarshamn allt, vi lever för klubben varje dag. Så självklart vill vi vara med och bidra till en 50-årspresent till IK Oskarshamn, säger Tom de Vries från Blue Front Support, till IKO:s hemsida, www.ikoskarshamn.se.

”Otroligt stolta”

– IK Oskarshamn är en anrik klubb där engagemanget från regionen är enormt. Det syns gång på gång när vi spelar matcher i Be-Ge Hockey Center. Engagemanget syns även när vi inte spelar matcher, den här insamlingen är ett bevis på det. Vi är en stor del av Oskarshamn och det är vi som jobbar i klubben otroligt stolta över. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandande i insamlingen, oavsett hur mycket pengar den drar in, säger Thomas Fröberg, general manager i IKO, till klubbens hemsida.

Så kan du bidra till insamlingen

”Vill även du vara med och bidra till den första styrelsen och Blue Front Supports insamling? Alla bidrag är välkomna. Swisha ditt bidrag till 123 221 23 89 och märk bidraget med IK70 och Blue Front Supports jubileumsinsamling. Bidrar man med 1 000 kronor ingår ett exemplar av vår jubileumsbok (värde 349 kronor). Tack på förhand”, skriver IKO på sin hemsida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: IK OSKARSHAMN
Dela gärna artikeln: