Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Den politiska majoriteten i länet vill investera i Västerviks sjukhus

ANNONS

LÄNET

Region Kalmar län ska imorgon, fredag, besluta om inriktningen för radiologins lokaler på Västerviks sjukhus.

SCV-majoriteten går fram med ett beslutsförslag om investeringar på 36,8 miljoner kronor i Västervik. Detta är utöver de 79 miljoner som regionstyrelsens arbetsutskott föreslog igår.

”Imorgon kommer SCV-majoriteten att driva igenom två viktiga beslut i regionfullmäktige. En välskött ekonomi gör att majoritetens planerade satsningar inte läggs på is. Vården i Västervik får nu efterlängtade investeringar i radiologins verksamhet. Det som behandlas på fullmäktige är tänkt att i första hand omfatta nya och ombyggda lokaler i två av sjukhusets hus”, skriver de tre partierna.

”Tydlig prioritering”

– Investeringarna i Västerviks sjukhus är en tydlig prioritering trots en mörk ekonomisk tid. För att fortsatt ligga i framkant och leverera den kvalitativa vården som våra invånare förtjänar krävs investeringar. Därför tar vi nu beslut om nya satsningar för att stärka kvaliteten ytterligare. Tack vare att vi under lång tid haft en ekonomi i balans har vi fortsatt möjlighet att genomföra större insatser där det behövs. Norra länets invånare ska känna att de alltid får den vård de behöver, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

”En fortsatt utökning av MR- och radiologens kapacitet behövs. Efterfrågan finns vid alla våra sjukhus. Just Västervik har i flera år haft särskilda behov av nya lokaler och utrustning och den folkvalda SCV-majoriteten ska nu se till att de levereras. Detta ska ses i sitt sammanhang. SCV-majoriteten röstade fram två ytterligare förslag i regionstyrelsens arbetsutskott, båda om investeringar i Västerviks sjukhus. Då handlade det om klinisk kemi, transfusionsmedicin och kvinnokliniken”, står det i pressmeddelandet.

”Ska fortsätta investera”

– När vi har chansen så tar SCV-majoriteten den. Våra förvaltningar har jobbat med frågan länge. Ändamålsenliga lokaler ger än bättre förutsättningar att leverera tillgänglig vård av hög kvalitet och vi ska fortsätta investera för att vara ett av landets bästa sjukvårdslän även framåt, säger Karin Helmersson (C), regionstyrelsens vice ordförande.

”Huvudsakligen handlar investeringarna om länsbornas tillgänglighet till den vården som efterfrågas. I ett län som vårt behövs en politik som fokuserar på att göra vården åtkomlig för alla, både de som bor i norr och söder, vid kusten, på ön eller i de småländska skogarna”, skriver S, C och V.

”Är glad”

– Vi får inte glömma att vi är ett av Sveriges mest ekonomiskt missgynnade regioner. Jag är glad över att vi kan lägga fram de här förslagen imorgon. Det visar att vi är villiga att ta ansvar för vår välfärd, med eller utan draghjälp från staten. Men detta är inte bara en investering för våra patienter. Det är också investeringar i bättre arbetsmiljö, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård samt personalfrågor.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS