Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Den tidigare Idol-finalisten Mollie Minott släpper sitt debutalbum i dag: “Summerar min resa”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Den tidigare Idol-finalisten Mollie Minott släpper i dag sitt självbetitlade debutalbum.

– Det summerar min resa fram till i dag, säger hon i ett pressmeddelande.

Pressbild, Mollie Minott
Mollie Minott. Foto: Pressbild

“Mollie Lindén, som numera går under artistnamnet Mollie Minott, slog igenom 2014 när hon 18 år gammal tog sig till final i Idol. Efter det signades Mollie snabbt. Hon har sedan dess byggt sin låtskatt, turnerat nationellt med bland annat Diggiloo, sjungit ledmotivet till den omtalade serien Eagles, och medverkat i ett flertal folkkära TV-program.”

Skrivet på egna villkor

“Men småstadstjejen gick vilse i det höga tempot efter att ha kastats in i rampljuset över en natt. Det är först nu, när hon tagit klivet ut till att bli independentartist, som hon börjat lyssna inåt och med det hittat ett djupare syfte med musiken. Nu berättar hon sin historia genom ett debutalbum skrivet på egna villkor.

– Ruset från uppmärksamheten gjorde att jag i många år slet mig mellan andras åsikter och vad jag själv ville. Svårt, eftersom jag inte ens hunnit lära känna mig själv ännu. Beslutet att göra ett album helt independent gav mig andrum att skriva musik, prestationslöst med mina vänner. Albumet summerar min resa fram till i dag och handlar mycket om relationen till mig själv. Fokuset skiftades från sökandet efter artisten till acceptans av privatpersonen. Jag har hela mitt liv sökt bekräftelse från andra, ofta genom att sjunga, men i dag är jag färdig med att vända kappan efter vinden, säger Mollie.

Uppvuxen i Oskarshamn

“På debutalbumet bjuder Mollie in till sin nya, mer sårbara, era. En värld där pop vävs samman med retroinfluenser, gitarriff och 80-tals-syntar. Ledordet har varit organiskt och därför är musiken baserad på liveinspelningar.”

“28-åriga svensk-jamaicanska Mollie Minott är uppvuxen i Oskarshamn. Ett tidigt brinnande musikintresse tog henne till talangtävlingarna X-Factor och Idol, där hon slutade på en andra plats. 17 maj släpper hon sitt självbetitlade debutalbum.”

Lyssna på albumet här.

+1
11
+1
3
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS