Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Det ser för jävligt ut – rent ut sagt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”När ska kommunen städa Oskarshamn?”, undrar en privatperson som har skrivit ett klagobrev i frågan. Personen ifråga tycker att ”det ser för jävligt ut – rent ut sagt”.

”Jag vet inte om ni politiker någonsin promenerar i Oskarshamn, men om ni gör det, så borde ni väl ha märkt allt det skräp som ligger i naturen längs med gågatorna. Överallt ligger det papper och plastförpackningar från diverse snabbmatskedjor. Detta vittnar om en viktig sak. Ni har inte gjort ert jobb ordentligt när det kommer till att sätta upp papperskorgar. Och varför då? Jo, det är väl kanske inte i kostnaden för papperskorgarna som skon klämmer ­– utan i själva tömningen av dem. Ingen vill ju vara gatusopare gudbevars.”

”Folk är så lata”

Klagobrevet fortsätter så här:

”Faktum är att folk är så lata att ni måste sätta ut papperskorgar med ganska täta intervaller. Vi pratar nog om hundratals nya papperskorgar. Skolorna måste prata med eleverna om att man inte slänger skräp i naturen. Ungdomar av idag fattar inte detta. Vi pratar om miljön i stort, men ingen bryr sig om vår närmiljö.”

Brevskrivaren ondgör sig även över situationen vid sopstationerna.

”I Norrtorn, där jag bor, har vi en skogsdunge intill sopstationen, där vitsipporna blommar så vackert om våren. Numera är det inte så fint för allt skräp som ligger bland blommorna är som en fläck på ögat. Sätt upp rejäla skyltar om att folk ska ta upp skräpet som de tappar på marken när de ska slänga sina sopor. Eftersom man inte får slänga allt i sopsorteringen, så kan man också sätta upp skyltar med öppettiderna på Storskogen.”

Personen ifråga tycker även att kommunen ska sprida sitt städbudskap via informationsfilmer i sociala medier.

”Anordna en städdag”

”Och anordna en städdag. Varje vår skulle oskarshamnarna kunna gå man ur huse och hjälpa till och städa omgivningarna. Men det är ni i kommunen som måste ordna med detta. Jag har hört att vi ska vara värd för O-ringen – och då kan vi inte visa upp en natur full med plast och annat skräp.”

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS