Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

DÖDA FÅGLAR HAR HITTATS PÅ ÖLAND: Har skickats in för provtagning av fågelinfluensa

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Ett antal döda fåglar har hittats i Mörbylånga kommun i området runt Beijershamn. Kommunen har samlat in fåglarna och skickat iväg dem för provtagning av fågelinfluensa”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida på onsdagen.

”Nyligen påträffades döda fåglar i Kalmar som konstaterats smittade med högpatogen fågelinfluensa av typen H5N1”, skriver länsstyrelsen.

Skrattmåsarna dog av fågelinfluensa (nyhet 2023-06-22)

”Samma smitta misstänks hos de döda fåglar som påträffats i Mörbylånga kommun. Kommunen har skickat fåglarna till Statens Veterinärmedicinska anstalt (SVA) för provtagning”, skriver länsstyrelsen.

Misstänkt utbrott av fågelinfluensa, Mörbylånga kommuns webbplatsLänk till annan webbplats.

Rapportera döda fåglar

”Om du hittar en död fågel i Mörbylånga kommun ska du kontakta kommunen genom att göra en felanmälan. De kommer då för att hämta fågeln och anmäla det till ”Rapportera vilt” så att även Statens veterinärmedicinska anstalt får informationen”, skriver länsstyrelsen.

Läs mer här.

Foto: Länsstyrelsen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS