Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Drottningen var först ut med att köpa årets första majblomma

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Fredag 1 april är det dags för Majblommans insamling 2022, men redan i början av veckan fick H M Drottning Silvia köpa sina majblommor av två elever från Barkarby skola.

Den 1 april startar den traditionella Majblommans årliga insamling, då tiotusentals skolbarn över hela landet säljer majblommor för att motverka barnfattigdomen i Sverige.

Första majblomman

Hennes Majestät Drottning Silvia är Majblommans högsta beskyddare, och fick redan idag, måndag, möjlighet att köpa årets allra första majblommor av 10-åriga Lia Sorani och 12-årige David Netz från Barkarby skola som gästade Stockholms slott.

Årets majblommor säljs över hela landet, både på klassiskt vis och i personliga blombutiker på nätet.

2022 års majblomma

2022 års majblomma är gräddvit med en gul prick i mitten. Majblomman är är formgiven av Oskar Björklund som är 10 år och kommer från Spånga.

”Jag tänkte bara på ett stekt ägg när jag gjorde den! Sedan kom vi på att ägg påminner om Majblomman, organisationen alltså. Majblomman är som ett skyddande skal för barn som behöver det”, säger Oskar Björklund om hur han tänkte när han designade blomman.

FAKTA / MAJBLOMMANS RIKSFÖRBUND

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. 

Alla majblommor sedan starten

Foto: Majblommans Riksförbund

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS