Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Elev i Oskarshamn: ”Det är slöseri med mat”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Eleven som kritiserar skolmaten på Vallhallaskolan i Oskarshamn har nu skrivit ett nytt e-postmeddelande till makthavarna i kommunen.

Eleven tackar för svaret på det första mejlet och skriver att det var bra att de styrande politikerna tog upp matfrågan med elevrådet på skolan.

”Spär med bönor”

Eleven betonar att skolmaten är avgörande för den som vill vara koncentrerad på lektionerna.

”Pastan är alltid överkokt”

ELEV PÅ VALLHALLASKOLAN I OSKARSHAMN

”Det krävs egentligen ingen stor ändring i köket för att kunna laga god, enkel, vällagad mat”, skriver eleven, som bland annat hoppas på genomkokta potatisar och välstekt, i stället för rå, kyckling.

”När jag gick på mellanstadiet serverades det ris till rätter där det skulle finnas ris. Nu har man ersatt ris med matvete eller fyra små korn. Det är slöseri med mat, då inga elever gillar det. När vi får lax, så är den i medaljonger. Lax smakar bäst när det är en enkel bit. Pastan är alltid överkokt. De dagar det serveras köttfärssås, så spär man det med krossade bönor. Likaså med lasagnen. Varför inte servera dessa rätter med bönorna bredvid?”, skriver eleven.

”Små ändringar”

”Det här är bara några förslag på förbättringar – men det finns givetvis mer. Detta är nämligen inte så svårt att ändra på – och det är så pass små ändringar i det hela. Det är bra att ni försöker tänka på miljön, men det är minst lika viktigt att vi elever blir mätta och orkar med skolan. Jag hoppas att mitt mejl kan bidra till att skolmaten förbättras”, skriver eleven.

ARKIVFOTO

PRIVAT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS