Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En del av den här gatan är periodvis avstängd för biltrafik under den här veckan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

“En del av Hamngatan kommer periodvis att vara avstängd för biltrafik under dagtid vecka 22, 27 maj–2 juni. Detta med anledning av årets omgång av Oskarshamn Street Art, där tre nya husfasader i centrala Oskarshamn ska få nytt liv”, skriver kommunen på sin hemsida.

“Väggarna som ska målas finns på Hamngatan 17, Södra Långgatan 24 samt på det så kallade Pinchoshuset, Slottsgatan 12–14. En del av Hamngatan kommer periodvis att stängas av för biltrafik under dagtid, men det går fortfarande bra att ta sig in mot centrum från Norra Fabriksgatan upp längs Kungsgatan. Avspärrningarna på Hamngatan gäller inte fotgängare och cyklister. På Södra Långgatan och Slottsgatan kommer ett antal parkeringsplatser behöva stängas av under arbetet. Tack för din förståelse!”, skriver kommunen.

Konstnärerna bakom årets målningar

“Oskarshamn har på rekordtid blivit en favorit bland världens muralmålarelit. Denna gång är det brittiska Sophie Mess med sina färgsprakande blomstermotiv, den finske djurskildraren och stencilkonstnären Jussi TwoSeven samt belgaren Nean med sina finstämda ögonblicksskildringar, som kommer att förgylla Oskarshamns stadsbild med sina konstverk”, skriver kommunen.

Guidad visning på lördag

“För den som vill ta del av historierna bakom väggarna som tillkommit i samband med OSA bjuds det på en guidad visning lördagen den 1 juni klockan 13.00. Samling på Döderhultarns plats utanför Kulturhuset. Guidningen tar cirka 1,5 timme”, skriver kommunen.

Pressmeddelande: Tre nya väggar sätter färg på Oskarshamn

Foto: Oskarshamns kommun

+1
8
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS