En mamma berättar att hennes son blir kallad för ful och äcklig: ”Skolan ser inte att han blir utsatt för detta”

En mamma berättar att hennes son blir kallad för ful och äcklig: ”Skolan ser inte att han blir utsatt för detta”

2022-06-07 Av av Peter A Rosén

LÄNET

En mamma hör av sig till redaktionen efter att ha läst artikeln om föräldrarna som säger att deras barn har blivit kränkta, systematiskt mobbade och utsatta för många övertramp – av både ledning och lärare – på en högstadieskola i länet.

– Jag blir så arg när jag hör att barn med diagnoser inte får den hjälp som de behöver. Vår son – som går i sjunde klass – har också en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Under mellanstadietiden hade han hjälp av en resursperson under åtta timmar per vecka. Nu har han bara två timmar, säger hon.

– Och det är inte för att han har blivit bättre – han har samma problem. Han har väldiga svårigheter med matematiken. Hans lärare tycker att det är vi föräldrar som ska se till att han förstår matten.

– Men vi kan tyvärr inte hjälpa honom – på grund av att det är alldeles för länge sedan som vi gick i skolan. Som tur är har han en kamrat i ett idrottslag, som går på gymnasiet, och hon är superduktig på matte. Hon hjälper honom.

Mamman berättar också att hennes son blir mobbad.

– Han blir kallad för ful och äcklig – och de hånskrattar åt honom. Skolan ser inte att han blir utsatt för detta, säger hon.

Genrebild: Freepik

Dela gärna artikeln: