Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

EN MAN FÖRLORADE ETT MILJONBELOPP I ETT BEDRÄGERI: Så gick det till…

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

En man i 50-årsåldern, med adress i Mönsterås kommun, har förlorat ett miljonbelopp.

Han såg en annons i sociala medier där det berättades om en möjlighet att tjäna pengar genom att investera i kryptovaluta.

– Han skickade en intresseanmälan till företaget i fråga – och blev kontaktad. De pratade engelska med honom. De har lyckats förmå honom att göra olika investeringar, genom att föra över pengar till dem, vid olika tillfällen mellan februari och juni. Vid något tillfälle har de även fått styra hans dator via en fjärrstyrningsapp. Vid ett tillfälle fick han betala extra mycket pengar – för då sa de att hans konto hade blivit hackat och att det var låst. Det behövdes en större summa pengar för att låsa upp det, sa de, berättar Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, på fredagen.

Grovt bedrägeri

En anmälan om grovt bedrägeri är upprättad.

Det var nu i juni som mannen insåg att han har blivit lurad.

– Något förhör har inte genomförts med honom än – så jag vet inte varför han väljer att anmäla nu. Det finns ingen misstänkt för närvarande – spåren går utomlands, säger Robert Loeffel.

– Och i går hade vi en i Kronobergs län som också blev av med ett miljonvärde, på ett liknande sätt med investeringar via utländska företag, säger han.

Och polisens råd är?

– Man ska vara ytterst skeptisk till sådana här annonser om investeringar i kryptovaluta. Rådgör alltid med den egna banken först – och låt aldrig någon styra din dator på distans, säger Robert Loeffel.

Bild på Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd
Robert Loeffel är pressekreterare i polisregion syd. Foto: Polisen/Anna Hermansson

Genrebild: Freepik (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS