Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En man i 40-årsåldern örfilade ett litet barn i ett klassrum: Straffas med höga böter

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En man i 40-årsåldern döms för ringa misshandel efter att örfilat en elev och dragit honom i tröjan på en skola i Oskarshamn i början av september förra året.

Han ska betala 26 000 dagsböteskronor – samt 8 000 kronor i kränkningsskadestånd till eleven i fråga.

Den dömde, en pappa som var på utvecklingssamtal på skolan, har sagt att han särade på två elever, som bråkade med varandra i ett klassrum, på grund av att han var orolig för att någon av dem skulle skadas av det sopset som den misshandlade eleven slogs med.

Mannen särade därför på dem och han har sagt att han då kan ha tagit i eleven i fråga – men att han inte utdelade några slag eller tog något grepp om dennes tröja.

Mannen hade fått uppgifter om att eleven i fråga är en ”stökig pojke som söker bråk”.

Svårt att andas

Tingsrätten slår dock fast att det är utrett att mannen slog eleven en gång med öppen hand, i ansiktet, och att han tog ett grepp om elevens tröja, så att tyget stramades åt upp mot halsen.

Vittnesuppgifter styrker detta.

Kinden blev röd och pojken beskrev att han fick svårt att andas på grund av greppet om honom – och ont i ryggen när mannen tryckte upp honom mot väggen.

”Enligt rätten har NN (den dömde) haft visst fog för och även rätt att ingripa när han såg NN och NN bråka i klassrummet med ett sopset. Hans agerande har dock gått utöver vad som varit tillåtet och någon anledning att tro att han svårligen kunnat besinna sig finns inte. Mot denna bakgrund och med beaktande av det förhållandevis ringa våld som är bevisat, anser domstolen emellertid att gärningen ska bedömas som ringa misshandel”, skriver tingsrätten, som samtidigt slår fast att ”antalet dagsböter ska sättas högt med hänsyn till att det varit fråga om våld mot ett litet barn”.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
+1
0
+1
12

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS