Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Eon berättar: Därför har tusentals hushåll i Oskarshamns kommun drabbats av strömavbrott

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

– En regionledning, som går från Fårhult (utanför Västervik) ner till vår transformatorstation i södra delen av Oskarshamn, är utslagen sedan klockan 19 i går kväll, säger Björn Persson, vid Eons pressjour, till ON vid 08:30-tiden på tisdagsförmiddagen.

– På den ledningen har vi totalt 4 600 kunder som är berörda av strömavbrottet. Vi var ute till sent i går kväll och patrullerade – men på grund av faran med träd som började vika sig och toppar som ramlade ner, plus mörkret och slutkörd personal som hade jobbat hela dagen, så tog vi en paus. Men nu är vi på gång på morgonen igen. Nu ska vi försöka identifiera var det här felet finns någonstans.

Har ni någon ungefärlig prognos?

– Nej, det har vi inte. Det handlar om att vi måste identifiera felet – och det kan ta tid. Jag vågar inte utlova något.

– Nu hoppas vi på helikopterhjälp – för att patrullera ledningen, säger Björn Persson.

ON ringer upp honom igen vid 13-tiden.

Får ni upp helikoptern?

– Det återstår att se. Vi hoppas det – det är rätt avgörande för ledningen som vi har problem med. Just nu inväntar vi rätt flygväder.

Vid 13:40-tiden på tisdagsförmiddagen saknade 3 763 Eon-kunder i Oskarshamns kommun ström, enligt Eons avbrottskarta.

Läs en uppdatering här.

De drabbade bor i områdena kring Bockara, Kristdala, Fårbo, Figeholm och Misterhult.

Oskarshamns kommun rapporterar om fel på telefonerna till Fårboskolan, Figeholmskolan, Kristdalaskolan och förskolorna Prästkragen, Hagadal och Majbacken.

”Ring kommunens servicecenter”

”Vi ber dig som förälder till barn i berörda förskolor att hålla ditt barn hemma, alternativt hämta hem ditt barn om du har möjlighet. Vi ber även dig som har barn i berörda skolor att hämta hem ditt barn om du kan”, skriver kommunen i ett inlägg i sociala medier.

”Personal finns på plats för de barn som behöver vara kvar på förskolan eller skolan. Matleverans har samordnats till skolorna och förskolorna.”

”Du som behöver komma i kontakt med personal på skolan eller förskolan kommer att ha svårt att nå dem just nu, då telefonerna inte fungerar. Ring i stället kommunens servicecenter på 0491–880 00, så hjälper vi dig vidare.”

”Vårdnadshavare på berörda skolor och förskolor har fått information om ovanstående via Unikum och kommer hållas informerade den vägen ifall förskolorna och skolorna kan hålla öppet i morgon, onsdag, eller om de tvingas hålla stängt. Strömavbrottet påverkar också särskilda boenden och LSS-boenden. Läs mer om det på www.oskarshamn.se”, skriver kommunen.

Läs mer här.

I länet som helhet saknade 9 692 Eon-kunder el vid 13:40-tiden.

Oskarshamn Energi har tidigare rapporterat om strömavbrott i Gränerum, Flathult, Linghem, Humlenäs och Hultemåla.

Foto: Freepik

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS