Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ett uttalande från socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) har skapat oro hos Centern

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I en artikel i Oskarshamns-Nytt, som publicerades den 24 februari, så svarade socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) så här på en direkt fråga om Hultgården i Misterhult: ”Vi får se om det blir något äldreboende på övervåningen”.

Uttalandet har skapat oro hos Centerpartiet.

Centerpartisterna blev väldigt förvånade när de läste detta, vilket de berättar om i ett pressmeddelande på måndagen.

– För oss i Centerpartiet är det självklart att demokratiskt fattade beslut ska följas och vi förutsätter att den styrande, lila, majoriteten (Socialdemokraterna och Moderaterna) inte har någon annan ingång än att följa dessa beslut – men det är klart att ett sådant uttalande skapar osäkerhet och oro, säger kommunfullmäktigeledamoten Magnus Larsson (C).

Magnus Larsson (C). Arkivfoto: Peter A Rosén

Med anledning av detta har Centerpartiet, genom Magnus Larsson, ställt en interpellation till Rolf Lindström – med två frågor som partiet vill ha svar på vid nästa sammanträde i fullmäktige (kommande måndag, 14 mars, reds. anm.):

  • Gäller beslutet från den 15 november 2021 fortfarande – eller har den lila majoriteten någon annan agenda när det gäller Hultgården?
  • Vilket uppdrag har givits till verksamheten när det gäller arbetet med Hultgården och hur framskrider det arbetet?

Vid fullmäktiges sammanträde den 15 november röstade en klar majoritet ja till att kommunen ska följa resultatet i folkomröstningen och därmed öppna Charlottagården och Hultgården igen. Charlottagården öppnas upp nu i vår.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS