Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Expertens råd om att duscha före helgen stämde inte – billigare elpriser i helgen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Kalmar Energis marknadschef Per-Martin Carlsson uppmanade i en intervju med P4 Kalmar att passa på att duscha före helgen för att elpriserna skulle bli högre under helgen vilket ON rapporterade om under fredagen.

Det visade sig inte stämma alls. Snarare tvärtom.

Att både Oskarshamn 3 och att en av reaktorerna på Forsmark går på reducerad effekt skulle medföra höga elpriser under helgen visade sig inte stämma.

Vattenkraften täcker upp och levererar omkring 53% av landets totala elproduktion under lördagseftermiddagen. Vindkraften bidrar med 13,6% vilken är lite mer än årssnittet som ligger på cirka 10% enligt appen Elen.

Helgens elpriser

Elpriserna under lördagen ligger på 66,41 öre/kWh i elområde 1 och 2, och för elområde 3 och 4 ligger spotpriset på 84,61 öre/kWh.

Under söndagen bli elpriset lägre i hela landet. I elområde 1 och 2 kostar elen 40,29 öre/kWh och i elområde 3 och 4 ligger spotpriset på 46,36 öre/kWh.

Foto: Freepik

+1
20
+1
1
+1
0
+1
9
+1
3
+1
2
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS