Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Färdtjänsten i länet återupptas stegvis

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Lördag den 8 juni öppnar Kalmar länstrafik successivt upp färdtjänsten i hela Kalmar län. För närtrafiken är läget fortsatt oförändrat”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

“För att hantera den brist på fordon som uppstod till följd av gasbussincidenterna i Nybro har Kalmar länstrafik arbetat efter en prioriteringsordning där sjukresor, dialyspatienter, akuta färdtjänstresor och skolskjuts för elever med anpassad skolgång går först. Denna prioritering kommer att gälla då det finns begränsade fordonsresurser”, skriver regionen.

Begränsad kapacitet

“Från och med lördag den 8 juni öppnar Kalmar länstrafik upp färdtjänsten successivt i hela Kalmar län men med begränsad kapacitet. Beställningarna kan göras från fredagen den 7 juni. Det innebär att färdtjänsten går att boka för resa helgerna den 8-9 juni samt 15-16 juni. Mellan den 10 och 14 juni kommer färdtjänsten att vara begränsad för resor mellan 09:30 och 13:00 samt efter kl. 16:00.”

“Bokning av färdtjänsten ska göras senast 16:00 dagen innan avresa. Den stegvisa öppningen av färdtjänsten sträcker sig fram till och med den 16 juni. Kalmar länstrafik arbetar parallellt för en lösning som kan sträcka sig över sommaren”, skriver regionen.

– Vi är glada över att kunna återuppta färdtjänsten successivt i hela Kalmar län. Just nu fokuserar vi på att hitta långsiktiga lösningar för både färdtjänsten och närtrafiken, men vi återkommer med en uppdaterad prognos när det är möjligt, säger Mattias Ask, trafikdirektör.

Närtrafiken

“Som tidigare kommunicerat öppnar Kalmar länstrafik upp närtrafiken gradvis onsdag 5 juni i stora delar av Kalmar län men med begränsad kapacitet. Det innebär att närtrafiken körs en tur in och en tur tillbaka vissa dagar, på orter där Kalmar länstrafik har möjlighet till att använda andra fordon som finns tillgängliga. Bokning av närtrafiken ska göras senast 16:00 dagen innan avresa. Resorna kommer att kunna sökas i reseplaneraren från och med den 4 juni. Öppningen av närtrafiken sträcker sig fram till och med sommarlovet den 14 juni”, skriver regionen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS