Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fina framgångar för unga simmare från Oskarshamns simsällskap på Kungsbacka spring meet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En av södra Sveriges största ungdomssimtävlingar avgjordes i helgen, Spring meet i Kungsbacka. Oskarshamns simsällskap representerades av sex simmare som fick möta stora delar av Sverigetoppen i respektive åldersklass, med nästan 600 deltagare på plats.

Många fina prestationer av OSS unga simmare där Carl Hedmans (14 år) simningar på de långa distanserna, med exempelvis svenskt årsbästa för 14-åringar på 400 frisim, verkligen ger mersmak inför sommarens mästerskap.

Ny rekordtid

Astrid Kling (13) tog guldet på 200 bröstsim och med den nya rekordtiden 2.54.4 är hon klar för start på distansen i sommarens SumSim. Astrid simmade mycket bra på alla starter i helgen och slog flera personliga rekord och fick förutom guldet på 200 bröst även med sig guldmedaljen från 100 bröstsim och bronset på 50 bröstsim.

Josefin Karlsson (15) hade en bra helg i Kungbackas snabba 50-meterbassäng och fick med sig en silvermedalj på 50 bröstsim och bronset på 100 bröstsim hem. 

Alvin Askebring (13) simmade bland annat ett mycket fint lopp på 1500 frisim där han slog sitt rekord med nästan 50 sekunder och av bara farten passade han på att slå nytt rekord även vid vändningen vid 800 meter. Han slog även ett rejält rekord på 200 ryggsim.

Fideli Olsson Lindqvist (15) hade även hon en bra helg och slog ett nytt stort personligt rekord på favoritdistansen 100 rygg när hon gjorde en strålande första sträcka i tjejernas lagkapp. Även dubbla distansen gick bra och Fideli var strax utanför pallen.

Den fjärde tjejen i lagkappen var Silje Larsen Roos (15) som trots att hon precis varit sjuk simmade fort och slog nya rekord på sprintdistanserna.

”Mycket nöjd”

– Jag är mycket nöjd med helgen i Kungsbacka, säger tränare Ossian Lagström. Att få möjlighet att simma fort i långbana innan mästerskapen i sommar är jättebra och det ser verkligen lovande ut.

– Det är ganska stor skillnad mellan att simma i lång och kort bassäng och för att ge simmarna bättre förutsättningar inför framför allt SumSim så väntar ett träningsläger i Spanien i maj. Det kommer bli väldigt kul och förhoppningsvis ge ungdomarna precis det de behöver för att prestera på topp, ler Ossian.

– Nästa tävling för simmarna i OSS är när vi arrangerar Simiaden på hemmaplan i Arena Oskarshamn den 6 maj. Då kommer simmare från hela Kalmar län och Östergötland för att göra upp om medaljerna. Det är väldigt kul att kunna anordna tävlingar på hemmaplan och vi hoppas såklart på att många av våra yngre simmare ska ta tillfället i akt och testa på att tävla och inspireras av de äldre, säger Ossian och lägger till att han självklart hoppas på mycket publik och engagerade OSS-föräldrar också.

Foto: Oskarshamns simsällskap

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS