Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fler lanthandlare får stöd efter förslag från M och KD

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Fler lanthandlare i Kalmar län kommer nu att få stöttning av regionen. Efter ett förslag från M och KD beslutade regionala utvecklingsnämnden i Region Kalmar län idag att det redan tilltänkta nätverket för lanthandlare ska inkludera även lanthandlare från kommunerna i södra länet”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Region Kalmar län distribuerar i nuläget 2,5 miljoner kronor till 11 butiker i länet, från Gullringen i norr till Långasjö i söder. Vi gör det för att främja och stötta handeln på landsbygd och i glesbygd. För flera av dessa butiker är stödet så pass viktigt att det kan vara avgörande för att hålla öppet, säger Pär-Gustav Johansson (M), regionråd med ansvar för regional utveckling.

– Vi vet hur viktig den lokala livsmedelsbutiken är. Kalmar län är i stora delar ett glesbygdslän med stora avstånd. Ofta är den lokala butiken en servicepunkt som postombud, paketutlämning, apotek med mera. Försvinner butiken försvinner allt. Det finns tyvärr gott om sådana exempel i vårt län, säger Anders Andersson (KD), ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

– När vi pratat med handlare har önskemål kommit upp om ett digitalt nätverk där de kan dela med sig av erfarenheter och tips kring hur de kan utveckla sin verksamhet. Det finns också behov av att kunna dela med sig av råd kring olika ansökningsförfarande beträffande stöd och bidrag. Allt som kan underlätta drift av butiker och säkra service på lands- och glesbygd välkomnar vi, säger Helena Berzelius (KD), ersättare i regionala utvecklingsnämnden.

– Coompanion arbetar med att sjösätta en liknande funktion, tänkt att vara avgränsad till norra delen av länet. Region Kalmar län är en samlande aktör i och med att man ansvarar för distributionen av Tillväxtverkets stödmiljoner. Vi menar att regionen därför bör undersöka möjligheterna att i samverkan med Coompanion utvidga det tilltänkta nätverket för lanthandlare så att det täcker hela fastlandet liksom Öland, säger Carl Dahlin (M), bilden, regionråd med ansvar för regional utveckling.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS