Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Föreningen Hård Klang får regionala pengar för att utveckla en nationell nod inom stenhuggeri i Vånevik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VÅNEVIK

”Föreningen Hård Klang har beviljats regionala medel för att utveckla en nationell nod inom stenhuggeri i Vånevik”, skriver Kalmar läns museum i ett pressmeddelande på torsdagen.

”Med sitt unika kulturarv är området Vånevik-Påskallavik en av Kalmar läns mest spännande platser och klassad som riksintresse. För att aktivera platsen, främja regionens besöksnäring och den konstnärliga praktiken inom konstområdet skulptur med fokus på stenhuggeri har museiföreningen Hård Klang i samverkan med projektet Unika historiska Kalmar län ansökt om och tilldelats 50 000 kr i regionala kulturmedel från Region Kalmar län. Oskarshamns kommun har beviljat 30 000 kronor. Pengarna ska användas till att genomföra en förstudie i syfte att undersöka förutsättningar för att utveckla en framtida nationell nod inom stenhuggeri i Vånevik med museiföreningen Hård Klangs verksamhet som utgångspunkt”, skriver Kalmar läns museum.

Grafik: Kalmar läns museum

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS