Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Föreningsaktiv om kommunens besked: “I mina ögon är detta ett klart avtalsbrott”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

Mönsterås Kommun går varje år ut till föreningarna och ber dem göra sommarlovsaktiviteter för alla ungdomar såväl lokalt boende som turister. Tidigare år har föreningarna fått ansöka om en summa för att göra dessa projekt, i år ändrades detta till en fast summa per aktivitet och dag.

Blomstermåla IK anmäler två aktiviteter 1) Sommarlovsfotboll för de yngsta och 2) Challenge 2022 för ungdomar 11 år och uppåt. Fritidsnämnden bekräftar båda aktiviteterna och viken summa som betalas ut/dag och aktivitet.

Klubben har inte själv organisation att bemanna dessa aktiviteter, men då ungdomarnas fritid är oerhört viktig vill vi ändå delta och valde vägen att låta lämpliga och duktiga ungdomar från föreningen hålla i ledarrollerna som sommarjobb med en ersättning baserad på bidraget. Dessa ungdomar lade 6 veckor av sitt sommarlov för att tjäna en slant och hjälpa till.

När sommaren är slut och ungdomarna börjar fråga efter sin lön kommer fritidsnämnden med svaret att då kommunen inte fått de bidrag de räknat med så gör de en efterhandskonstruktion och slår ihop de båda aktiviteterna vilket medför en halvering av bidraget för föreningen.

Ursäkten var att alla föreningar fick mindre!!!

I mina ögon är detta ett klart avtalsbrott… säg mig om jag har rätt eller fel?

Så alla som inte har pengar kvar till de kommunala räkningarna, testa att betala hälften med hänvisning till att du fick mindre pengar över än beräknat denna månad……

Ungdomarna kommer inte att att drabbas, men föreningen får betala för kommunens aktivitet, däremot är hoppet att det blir några sommarlovsaktiviteter nästa år oerhört litet.

Tomas Norén

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS