Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag från Tidö-partierna: Fler utlänningar med ”brister i levnadssättet” ska avlägsnas ur landet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVEIRGE

Regeringspartierna – Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna – bildar tillsammans med Sverigedemokraterna de så kallade Tidö-partierna, och kvartetten föreslår nu skärpta krav på ”hederligt levnadssätt” och ökade möjligheter till återkallelse av uppehållstillstånd, skriver Svenska Dagbladet, SvD, och andra medier på tisdagen.

– Uppfyller man inte reglerna så får det konsekvenser. Regeringen och SD anser att utlänningars levnadssätt behöver ges större betydelse för rätten att vistas i Sverige, sa migrationsministern Maria Malmer Stenergard (M) (bilden) på en pressträff, enligt SvD.

”Tidö-partierna ger nu direktiv om en översyn av utlänningslagen och utlänningsförordningen”, skriver SvD.

Partierna vill att fler utlänningar med ”brister i levnadssättet” ska avlägsnas ur landet, jämfört med hur det ser ut i dag, skriver tidningen.

”Demokratihotande yttranden”

Brister i levnadssättet kan handla om bristande regelefterlevnad, som exempelvis idrottsfusk, missbruk av väldfärdssystemet eller om att man har skulder till andra.

”Det kan även handla om deltagande eller koppling till kriminella nätverk, klaner och våldsbejakande eller extremistiska organisationer. Uppdraget ska redovisas den 15 januari 2025”, skriver SvD.

– Inom ramen för en översyn av utlänningslagstiftningen ska utredaren särskilt uppmärksamma tre områden: De är skärpta krav på hederligt levnadssätt, möjligheter till återkallelse av uppehållstillstånd i fler fall samt att berörda myndigheter behöver få tillgång till mer information för att kunna hantera de här frågorna, sa migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M), enligt Dagens Nyheter, DN.

”Inte bara brott ska kunna leda till nekande eller återkallelse av uppehållstillstånd, enligt regeringen och SD. ”Bristande levnadssätt” kan vara bidragsfusk, demokratihotande yttranden och samröre med kriminella eller våldsbejakande nätverk, enligt exempel i direktiven”, skriver DN.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
16
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS