Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förutsättningarna för kvinnors företagande och ägande ska förbättras

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

NÄRINGSLIV

Tillväxtverket har fått i uppdrag att stärka kvinnors förutsättningar för företagande och ägande. Tillväxtverket ska genomföra insatser som bidrar till ”ökad medvetenhet, intresse och kompetens hos kvinnor som vill starta eller redan driver företag”, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

Regeringens ambition är att möjligheterna för kvinnors företagande ska förbättras. Mot bakgrund av detta uppdras Tillväxtverket att genomföra insatser som syftar till att stärka förutsättningarna för kvinnors företagande och ägande.

– För att stärka kvinnors ställning som företagare och samtidigt bidra till ökade investeringar i svenska företag behövs insatser som bidrar till bättre förutsättningar för kvinnor i näringslivet. Tillväxtverket ska därför, utifrån sina omfattande erfarenheter och expertkunskaper om kvinnors företagande, genomföra insatser som bidrar till ökad medvetenhet, intresse och kompetens hos kvinnor som vill starta eller redan driver företag. En av dessa insatser är särskilt riktad mot unga kvinnors villkor, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

Outnyttjad potential

En av aktiviteterna som Tillväxtverket ska planera är ett evenemang i mars 2024 som ska bidra till att höja unga kvinnors intresse och kunskap kring sparande, investeringar och företagande. Bakgrunden till uppdraget är att kvinnors andel av det totala företagandet i Sverige ligger på knappt 30 procent. Även om andelen kvinnor som driver företag ökar, så är ökningen långsam.

Att antalet kvinnor som är företagare fortfarande är så pass lågt indikerar en outnyttjad potential och eventuellt även brister i företagsklimatet i vid mening som gör att kvinnor i mindre utsträckning än män väljer att förverkliga sina idéer inom ramen för företagande.

Foto: Kristdalokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS