Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: 1-1 mellan IFK Oskarshamn och Ruda IF

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Om en vecka drar seriespelet igång igen och IFK Oskarshamn taggade upp formen med träningsmatch hemma mot Ruda IF.

1-1 (0-1) slutade matchen.

1-1 kändes som ett rättvis slutresultat.

Det blev en match med två ansikten. Division 4-laget Ruda öppnade matchen mycket piggt och med välorganiserat spel. Pressade på och stoppade effektivt de blåvita.

Det gav utdelning efter 20 minuter när Robin Almqvist bröt in från vänsterkanten och fick på ett perfekt skott som satt otagbart i bortre krysset.

Även om Ruda hade det mesta av spelet i första så skapade laget inte några fler vassa målchanser.

Slarviga uppspel

IFKO å sin sida såg väldigt bekväma ut i spelet, i negativ mening. Det var slarviga uppspel och många bortslagna passningar på mittfältet. Och målchanserna var i princip noll.

– Givetvis ville vi mer än vi presterade i första. Vi måste spela mer med fart och inte slå passningar till spelare som står stilla.

– Vi var för bekväma och det gjorde att försvarsspelet föll tillbaka för mycket istället för att trycka på framåt, sa IFKO-tränaren, Eric Persson.

– Även om det var en träningsmatch så är resultatet alltid viktigt för mig. Så jag är inte nöjd med att vi bara fick oavgjort.

Det blev en skiftning i andra halvlek, speciellt den sista halvtimmen då IFKO tog över och pressade på och skapade målchanser.

I första halvlek spelade Eric Bengtsson vänsterback och gjorde det bra men flyttades upp i anfallet i andra halvlek.

Där kom Bengtsson mer till sin rätt. Efter 75 minuter gjorde snabbe Bengtsson en rusch rakt in i straffområdet, avslutade men bollen tog på fel sida stolpen. Ett läge som Eric annars sätter åtta av tio gånger.

Men kvitteringen kom fem minuter senare när Martin Hultman gick upp och skarvnickade in en hörna.

Minuten senare hade Hampus Savolainen ett nickläge där bollen gick ribba ut.

Ruda hade ett bra läge i slutminuterna där bollen drev upp på högerkanten, inspel i mitten men där mittfältaren inte orkade slå bollen vidare ut på vänsterkanten där två Rudaspelare var helt rena.

”Orkade inte”

– Skillnaden mellan lagen var det konditionsmässiga. Där ligger IFKO före oss och det var det som gjorde att de kunde ta över matchen i andra. Vi orkade helt enkelt inte utan många fick kramp.

– Men sammantaget tycker jag vi gjorde en bra match. Det var ett klart kliv framåt jämfört med seriematchen hemma mot Färjestaden, sa Rudatränaren Thobias Eriksson.

IFKO börjar seriespelet hemma mot Hultsfreds FK nästa lördag men har först en träningsmatch borta mot BB 2001 på söndag.

Ruda IF kör igång seriespelet måndagen den 10 augusti med Smedby BoIK borta, men har cupmatch hemma mot Vimmerby IF på torsdag.

– Vi ska jobba mycket med kondition den sista veckan så matchen mot Vimmerby blir en bra värdemätare och genomkörare för oss, sa Thobias Eriksson.

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

”Sammantaget tycker jag vi gjorde en bra match”, sa Ruda IF:s tränare Thobias Eriksson.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS