FOTBOLL: Fjärde mållösa förlustmatchen i följd för Oskarshamns AIK

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Gais besegrade Oskarshamns AIK med 3–0 (0–0) inför 1 812 betalande åskådare på Gamla Ullevi i Göteborg på torsdagen.

OAIK, som nu har fyra mållösa förlustmatcher i följd i seriespelet, gjorde en bra förstahalvlek – och det var mållöst i paus.

Ledningsmålet kom i den 59:e minuten (Axel Henriksson). Sju minuter senare stod det 2–0 (Rickard Emeka Friday). Sedan satte Gustav Lundgren 3–0 i den 70:e minuten.

– Planen var att försöka förstöra festen för dem på deras hemmaplan. Jag tycker att vi gjorde det helt okej i första halvlek. Vi skapade de farligaste chanserna – på våra omställningar. I andra halvlek fick de ett slumpmål efter en hörna. Där fick de med sig lite energi och vi gick ner oss lite. Efter 2–0-målet hade vi inte riktigt energin för att vända på det, tyvärr. Nu har det gått några matcher utan mål – så något måste vi ändra på, sa OAIK:s lagkapten Anton Agebjörn till Sport-Expressen TV efter slutsignalen.

Tabelltolvan OAIK, som ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket med en poängs marginal, möter jumbon IFK Malmö hemma på Arena Oskarshamn på söndag. Malmöiterna har fyra pinnar upp till Oskarshamn.

Grafik: Oskarshamns AIK