Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

FOTBOLL: Mycket viktig match för Oskarshamns AIK på lördagseftermiddagen

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK besegrade Hovshaga AIF, ett mittenlag i division 3 Sydöstra Götaland, med 3–0 i Smålandscupen i tisdags, efter två mål av Joel Stevens och ett av Malsor Ulaj.

På lördag är tabelltolvan OAIK tillbaka i seriespelet. Elfteplacerade Torns IF, som är en pinne före, väntar på bortaplan.

Viktigt att ha en seger i bagaget inför den viktiga matchen, förstås. OAIK har bara en pinne ner till Qviding FIF på den negativa kvalplatsen.

– Klart att det alltid är viktigt att börja någonstans – och matcher ska vinnas oavsett vem motståndaren är, säger OAIK:s assisterande tränare Daniel Ahonen-Örn till ON på fredagskvällen.

Lördagsfighten, mot ett defensivt starkt Torns IF, kommer att bli tuff, konstaterar han.

– De kommer att tillåta oss att ha initiativet, men det gäller att vi ser upp för deras direkta spel in bakom vår backlinje.

”Vi har stor tro på oss själva, även om tabelläget vittnar om något annat”

DANIEL AHONEN-ÖRN, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Vi har stor tro på oss själva, även om tabelläget vittnar om något annat. Både prestationerna och det statistiska visar att vi gör många bra saker. Men det finns självklart saker som vi måste arbeta bort – och det jobbar vi med dagligen.

”Vi måste spela smartare under våra sämre perioder i matcherna”

– Vi måste spela smartare under våra sämre perioder i matcherna. Det gäller att känna igen vilket läge vi är i under matchen – och att vi anpassar oss efter det och gillar läget. En fotbollsmatch varierar i momentum. Vi gör många bra saker där ute i våra starka perioder – och det vore väl fan om vi inte så småningom också får belöning för det. Mot Ljungskile gjorde vi en väldigt stark prestation (0-2-förlust på Arena Oskarshamn i lördags) – och det är där vi måste börja, i prestationerna, våra egna beslut med och utan boll, i förberedelserna inför matcherna och i allt vi kan påverka, säger Daniel Ahonen-Örn.

Daniel Ahonen, assisterande tränare i Oskarshamns AIK
Daniel Ahonen, assisterande tränare i Oskarshamns AIK.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS