Fotboll: Oskarshamns AIK vände 1-2 till seger med 4-2

KALMAR

Division 5-laget Kalmar City BK bjöd på bra motstånd i Smålandscupens tredje omgång.

Men Oskarshamns AIK vände ett 1-2-underläge till seger med 4-2 och är därmed vidare i cupen.

OAIK tog ledningen med 1-0 i den 11:e minuten (Flamur Dzelili nätade efter pass från Ylli Podrimcaku).

Hemmalaget kvitterade i den 26:e minuten och tog sedan ledningen i den 32:a minuten (på en straff).

I den 63:e minuten kom Peiman Eliassi in. Och i den 65:e minuten skickade han in kvitteringen på en frispark.

Albin Olsson gjorde 3-2 och Peiman Eliassi blev tvåmålsskytt i den 90:e minuten (Flamur Dzelili spelade fram).

”Bjöd dem på två mål”

– Fram till första målet var det bara ett lag på planen. Men vi slappnade av efter 1–0-målet och bjöd dem på två mål, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

– Det förvånar mig att Kalmar slog långbollar, i och med att det ska vara ett spelskickligt lag. Men de fick utdelning på det. Först tog de vara på en lös tillbakapassning och gjorde 1–1. Sedan satte de in en boll bakom vår backlinje och fick en ganska billig straff.

”Borde ha gjort fler mål”

– Men vi vet att vi är bättre – och det märktes ganska väl i andra halvlek. Det ska vara skillnad. Och vi tryckte ner dem under 45 minuter. Kalmar var kompakt och stack upp några enstaka gånger.

Agim Hasani säger att han är oerhört missnöjd med prestationen mellan 20:e och 45:e spelminuten i den första halvleken.

– Sedan ryckte vi upp oss. Men vi borde ha gjort fler mål

Peiman gjorde ett bra inhopp…

– Ja, vi bytte in honom när vi fick frispark – och han gjorde mål på första touchen. Han bidrog till vändningen. Oskar (Stejdahl) gjorde också ett fint inhopp.

– Men jag vill framför allt lyfta fram 15-årige Melvin Coudret. Han var fantastiskt bra. Ja, han var nog bäst på planen. Jag tror inte att han slog bort en enda passning. Det var oerhört roligt att se. Och det är ett plusbetyg till vår akademi. Det är en spelare som jag tror väldigt mycket på, säger Agim Hasani, som delar ut beröm till alla unga spelare som var med.

OAIK har seriematch i division 1 södra på onsdag. Då kommer Linköping till Arena Oskarshamn.