Fotboll: Tung förlust för Oskarshamns AIK

Torns IF – Oskarshamns AIK 3-1 (0-0)

Mål Torn: Dylan Kosik Sulaiman 2, Mirza Halvadzic

Mål OAIK: Sadmir Zekovic.

LUND/OSKARSHAMN

Ett par mardrömsminuter i början på andra halvlek förstörde dagen för Oskarshamns AIK som förlorade mot Torn med 1-3 (0-0).

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi hade bra kontroll i första halvlek och så skaffar vi oss en uppförsbacke direkt efter paus, suckar OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Precis före matchen mot Torn slutade toppmatchen Skövde-Utsikten 3-3, ett resultat som innebar att OAIK kunde göra ett lite miniryck i tabelltoppen. En vinst mot Torn skulle innebära serieledning med tre poäng före Skövde.

OAIK började också matchen bra och hade god kontroll på händelserna den första halvtimmen, dock utan att skapa de riktigt heta målchanserna.

Torn stack sedan upp och hade två farliga lägen innan OAIK ånyo tog tag i taktpinnen sista tio minuterna av halvleken.

Då skapade man också två bra målchanser. Först fick Johan Arvidsson en fin genomskärare av Kgotso Masnagane, men avslutet i friläge räddades av Tornkeepern.

Ännu närmare kom Filip Jägerbrink som nickskarvade en hörna i stolpen.

Halvleken slutade mållös men i OAIK-lägret hade man en bra känsla.

”Vi hade kontroll på matchen”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Vi hade kontroll på matchen, taktiken satt och spelarna kände sig bekväma. Det kändes som att vi hade momentum efter den fina avslutningen på halvleken, säger Ardi Ajeti.

– Sedan hann vi knappt komma ut på plan innan de gör både 1-0 och 2-0.

Sömnigt

Ja, det var sannerligen en katastrofinledning på andra halvlek för OAIK:s del. Sömnigt försvarsspel gjorde att Torn kom igenom centralt och Mirza Halvadzic satte 1-0.

Bara minuten senare var det dags igen när bollen efter hörna hamnade hos Dylan Kosik Sulaiman som krutade in 2-0. Då hade det gått fyra minuter.

Det var dessutom nära 3-0, men då räddade Michael Hartmann på mållinjen.

”Det blev en rejäl uppförsbacke där”

ARDI AJETI

– Det blev en rejäl uppförsbacke där, vi ger dem verkligen övertaget i matchen. Vi har ju pratat om att vara noga, att varje liten detalj kan bli avgörande, säger Ardi Ajeti.

OAIK reagerade omgående och gjorde ett dubbelbyte. Johan Arvidsson och Kgotso Mansangan gick ut och in kom Zakaria Sawo och Sadmir Zekovic. Det blev lyckat för Sawo tog direkt sig runt på vänsterkanten och hittade Zekovic som skarvade in reduceringen.

”Bra byte”

– Det blev ett bra byte och då hade vi en positiv känsla, säger Ardi Ajeti som sedan fick se Torns Kevin Harletun få sitt andra gula kort och därmed rött i den 67:e minuten.

OAIK gjorde vad man kunde för att komma ikapp och man hade några bra chanser, men mitt i pressen rann Torn igenom och satte avgörande 3-1 med kvarten kvar.

– Det blir lätt så när vi försöker trycka på, man blottar sig lite bakåt. Det kändes lite som att matchen dog där, även om vi försökte hela vägen, säger Ardi Ajeti.

Torn försvarade sig förtjänstfullt, tiden rann ifrån OAIK och förlusten var ett faktum.