Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fullspäckat schema med aktiviteter under Prideveckan

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Pride i Kalmar län, Southeast pride, pågår mellan den 13–23 september, med program över hela länet. Syftet med att gemensamt i länet ha en pridevecka är att synliggöra och främja HBTQI-personers rättigheter. Visionen är att skapa ett inkluderande Kalmar län – ett samhälle fritt från begränsande normer, fördomar och diskriminering.

Oskarshamns kommun har deltagit i pride flera år i rad, sedan länets pridevecka startades år 2015. Vi har ett nära samarbete med föreningen Oskarshamn Pride och gör både externa och interna aktiviteter under veckan.

Allas lika värde

Ett axplock av de aktiviteter som pågår under Prideveckan är att regnbågsflaggan hissas på alla kommunens flaggstänger, alla kommunala entréer kommer att få välkomstaffischer med budskap om allas lika värde och stadskärnan har utsmyckats i regnbågstema.

Kulturhuset har kulturhuslördag med regnbågstema och biblioteket inviger en ny spännande hylla. Kommunens medarbetare bjuds in till en föreläsning om hur vi skapar en öppen och inkluderande miljö för unga HBTQI-personer i skolan. Föreläser gör Myndigheten för civilsamhälles- och ungdomsfrågor, MUCF.

Prideparaden

Nu på fredag, den 15 september, inleds dagen med att regnbågsflaggan hissas utanför stadshuset i Oskarshamn. Flaggan hissas av kommunfullmäktiges ordförande Yvonne Bergvall och hållbarhetsstrateg Sara Olsson tillsammans med Bianca Sandoval, Lina Sarius, Fanny Bertzell och Simon Nord som representerar föreningen Oskarshamn Pride.

Vid 16-tiden är alla välkomna på Pre-Pride i stadsparken där det bjuds på bland annat sång, ansiktsmålning och tal av kommunfullmäktiges ordförande Yvonne Bergvall. Klockan 17.30 är det dags för prideparaden där alla som vill är välkomna att delta. Företag, föreningar och organisationer behöver föranmäla sig via Oskarshamn Prides hemsida.

Regnbågsflaggan
Regnbågsflaggan hissas på alla kommunens flaggstänger under Prideveckan.

Foto: Freepik

+1
1
+1
6
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
11

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS