Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Gesällbageriet vill utveckla Högskulla Gård – lämnar in bidrag till kommunens koncepttävling

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FIGEHOLM

I höstas berättade ON att Oskarshamns kommun beslutat att utlysa en koncepttävling för att utveckla Högskulla Gård i Figeholm. Gården har anor från 1500-talet och har varit i kommunens ägo sedan 1940-talet. En av de som deltar i koncepttävlingen är Gesällbageriet i Figeholm.

Oskarshamns kommun söker en kreativ entreprenör som vill driva verksamhet på Högskulla Gård i Figeholm och intressenter har under vintern haft möjlighet att delta i den koncepttävling som politikerna i kommunens arbetsutskott tog beslut om i november.

– Vi tror att det finns förutsättningar för andra, mer utåtriktade verksamheter här. Något som kan bidra till utvecklingen av Figeholm och med fördel vara en positiv kraft för samhället, sade stadsarkitekten Erik Hjertqvist i ett pressmeddelande i samband med kommunen öppnade upp koncepttävlingen för bidrag.

Förslagen ska vara Oskarshamns kommun tillhanda senast nu på fredag den 1 mars.

Vill utveckla Högskulla Gård

En av de kreativa entreprenörer som valt att delta i koncepttävlingen är Gesällbageriet i Figeholm.

”Nu har vi och vår samarbetsgrupp precis färdigställt ett tävlingsbidrag till Oskarshamns kommuns koncepttävling gällande Högskulla Gårds framtid!”, skriver Gesällbageriet på Instagram och bjuder in till en extra öppetdag i bageriet nu på lördag den 2 mars.

Utveckling i Figeholm

Högskulla Gård ligger strategiskt nära havet, Figeholms skärgård och Ostkustleden vilket skapar förutsättningar för att använda gården som bas för naturturism. Utifrån Gesällbageriets inlägg kan man se att samarbetsgruppen bland annat föreslår restaurang, café, gårdsbutik, scen och träning i ladan och en glassbar i sädesmagasinet.

”Vårt prospekt kommer givetvis finnas på plats i bakstugan för alla som er vill titta lite närmare på det. Vi bjuder på kaffe under dagen”, skriver samarbetsgruppen som hoppas att så många som möjligt ska få ta del av deras vision och att det ska bidra till lokal utveckling i Figeholm.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
17
+1
4
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
8

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS