Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Grönt ljus för nya bostäder: Här kan Oskarshamn få 20 lägenheter och fyra stadsradhus

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Ett nytt bostadskomplex kan uppföras inom fastigheten Bocken 5 – som ligger intill Forums grusparkering, invid Kyrkogårdsgatan, i Oskarshamn.

Samhällsbyggnadsnämnden har nu antagit detaljplanen för de kommunägda fastigheterna Bocken 5 och del av Bocken 4 – som möjliggör för ny bebyggelse, huvudsakligen i form av flerbostadshus.

Bocken 5 har en areal om 1 167 kvadratmeter.

Under 2022 genomförde kommunen en markanvisningstävling för Bocken 5, där förslaget från Hansa Bygg och arkitektfirman Sunnerö Architects vann.

”Måste saneras”

Planförslaget har utformats med hänsyn till det vinnande förslaget, vilket innebär att ett nytt bostadskomplex kan komma att uppföras som inrymmer totalt 20 lägenheter och fyra stadsradhus, men planförslaget möjliggör även för andra typer av utformning av ny bebyggelse.

– Vi har haft samråd – även med länsstyrelsen, så tomten måste saneras innan. Men sedan hoppas jag att man kommer i gång med bygget, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Robin Hanzl (M).

– Eftersom det har varit en parkering, så finns det alltid en risk för oljespill och sådana saker. Det rör sig inte om något större, men vi behöver ändå ta hand om det som är, i sådana fall, säger samhällsbyggnadschefen Kristina Erlandsson.

Bostadsområde i Oskarshamn
Foto: Oskarshamns kommun
+1
17
+1
0
+1
2
+1
4
+1
3
+1
1
+1
24

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS